O româncă, medic chirurg, a intrat la conducerea unui mare fond de investiții din Marea Britanie

0
682
Irina Haivas FOTO: Atomico.com
Irina Haivas FOTO: Atomico.com

Irina Elena Haivas, de profesie medic chirurg, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, a fost numită Partener în fondul de investiții cu capital de risc (VC) Atomico, din Marea Britanie.

Irina Elena Haivas a absolvit medicina în 2004 și și-a continuat studiile în același domeniu la Universitatea din Freiburg. În 2006 a primit o bursă London School of Economics and Political Science, înainte de a intra în lumea fondurilor de investiții.

A mai lucrat pentru fondul GHO Capital Partners, iar înainte a mai colaborat cu firma de consultanță Bain&Co, pentru Europa și Statele Unite ale Americii.

Potrivit TechCrunh, printre cele mai importante investiții conduse de ea, ca membră a fondului Atomico, se numără cea în startaup-ul Healx, un sistem care folosește inteligența artificială pentru a găsi noi tratamente pentru boli rare. De asemenea, a condus investițiile în Accurx, un serviciu de mesagerie pentru chirurgi și în Kheiron Medical Technologies, un startup de machine-learning pentru radiologie.

TechCrunh mai scrie că important de remarcat în legătură cu această listă de investiţii este că au fost conduse de Irina Haivas fără a fi încă Partener al fondului Atomico, ceea ce vine să dărâme mitul potrivit căruia doar Partenerii pot face astfel de investiţii importante. Drept urmare această promovare confirmă importanţa muncii ei şi un semn clar că fondul de investiţii nu vrea să o piardă.

Irina Haivas va continua să conducă investiții din domeniul IT, pentru startup-uri care dezvoltă produse și servicii dedicate cercetării și sistemului medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.