Orase europene care trebuie vizitate: Praga, care sunt principalele atractii turistice

Praga, care sunt principalele atractii turistice.Praga este cea mai buna alegere daca doriti o escapada romantica, de tip city break. "Orasul de Aur" adaposteste multe obiective turistice si strazi pline de istorie.

0
1046

Praga este cea mai buna alegere daca doriti o escapada romantica, de tip city break. „Orasul de Aur” adaposteste multe obiective turistice si strazi pline de istorie.

Praga, care sunt principalele atractii turistice: Castelul din Praga

Cladirea dateaza inca din secolul al IX-lea, iar in prezent functioneaza ca resedinta a presedintelui tarii. Inconjurat de ziduri fortificate, curti interioare, dar si alte cladiri mai vechi, Castelul din Praga a intrat in cartea recordurilor ca fiind cel mai mare castel antic din lume.

Praga, care sunt principalele atractii turistice: Casa care danseaza

La polul opus de maiestria si vechimea Castelului Praga se afla Casa care danseaza.Aceasta cladire este o adevarata minune a arhitecturii si a fost construita de arhitectii Vlado Milunic si Frank Gehry intre 1995 si 1996. Asa au botezat praghezii cladirea Casei de asigurari Nationale Nederlanden (azi ING) sau „Ginger si Fred” (de la celebrii dansatori americani Ginger Rogers si Fred Astaire)
Interiorul cladirii ascunde numeroase birouri, dar si un restaurant.

Praga, care sunt principalele atractii turistice: Podul lui Carol

Podul lui Carol este construit peste raul Vltava si este cel mai vechi pod din oras. Cele 30 de statui in stil baroc si lampile pozitionate de o parte si de alta a podului te vor trimite cu gandul inapoi timp.

Praga, care sunt principalele atractii turistice: Strada de aur

Strada de aur gazduieste 11 case istorice. Aici au locuit mai multe personalitati de-a lungul anilor, printre care si celebrul scriitor Franz Kafka.

Praga, care sunt principalele atractii turistice: Turnul prafului de pusca

Turnul prafului de pusca este o cladire care nu poate trece neobservata, In secolul 17, locuitorii orasului adaposteau aici praful de pusca, iar astfel si-a primit si numele.
Pentru cei care doresc o priveliste panoramica a Pragai, puteti ajunge in varful turnului, insa abia dupa ce veti urca 186 de trepte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.