Mobilizare impresionantă în Italia pentru un copil român

0
467
FOTO: gofundme.com/ Simina Bran Chelaru
FOTO: gofundme.com/ Simina Bran Chelaru

Localnicii din San Vicenzo, provincia Livorno, s-au mobilizat într-un mod exemplar pentru a salva un copil român de 5 ani, care suferă de „paralizie cerebrală bilaterală infantilă”.

Potrivit Il Telegrafo di Livorno, copilul este al soților Simina și Ciprian Chelaru, de origine din Bacău, care s-au stabilit în Italia în urmă cu mulți ani.

Cei doi părinți au luptat cu toate forțele pentru copilul lor, imediat după ce medii au dat diagnosticul, la scurt timp după naștere. Au fost la numeroase clinici, doctori și centre de reabilitare motorie fizică.

Acum iau în considerare un transplant de celule stem, care ar putea ajuta la regenerarea diferitelor tipuri de celule și țesuturi. Asta ar însemna pentru micuțul Eduard o nouă șansă la o viață normală.

Copilul este programat să meargă la transplant în China, la o clinică renumită în lume pentru astfel de intervenții. Costul terpapiei ar fi de minim 40.000 de euro, însă mai sunt și costuri legate de transport și cazare pe o perioadă de 20 de zile.

După ce au aflat această poveste, comunitatea italiană din San Vicenzo s-a mobilizat pentru a ajuta la strângerea fondurilor necesare. Au făcut campanii de senzibilizare pe Facebook și au organizat spectacole și concerte caritabile pentru micul Eduard.

Potrivit Rotalianul.ro, oameni de rând, asociații, antreprenori, copii de la școală din localitate, dar și oameni din localitățile învecinate au contribuit pentru a ajuta familia.

Cei care dores să-l ajute pe Eduard pot dona în cadrul acestei campanii organizată de mama lui – aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.