Diaspora află ce s-a întâmplat pe 10 august. Se desecretizează dosarul

0
486
FOTO: Jandarmeria Română
FOTO: Jandarmeria Română

Dosarul privind intervenția jandarmilor în Piața Victoriei, pe 10 august anul trecut, va fi desecretizat, a anunțat noul ministru de Interne, potrivit Europa FM.

„Va fi desecretizat în această săptămână. Este posibil în orice moment să-l desecretizăm. Sunt câteva proceduri în care sunt implicate și alte instituții. Dar răspunsul meu de ministru al Afacerilor Interne este <<cât mai repede, până vineri, cel târziu>>.
Trebuie să comunic și cu aceste instituții pentru a primi un aviz de desecretizare. Veți afla toată derularea evenimentelor, implicarea instituțiilor și tot ceea ce conține respectivul raport”, a spus ministrul Marcel Vela, la Europa FM.
Aproape 800 de protestatari au depus plângeri penale împotriva jandarmilor, după violențele de la mitingul diasporei din 10 august anul trecut. Însă, au fost și 160 de membri ai forțelor de ordine care au reclamat că au fost agresați de demonstranți.
După ce au început ancheta, procurorii au spus că documentele care au stat la baza planificării, organizării și excutării misiunii din 10 august, emise de Inspectoratul General al Jandarmeriei Români și structurile subordonate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au fost declasificate parțial sau s-a menținut nivelul de clasificare.
Ministrul de Interne de atunci, Carmen Dan, spune că din punctul său de vedere, „nu există absolut niciun impediment ca aceste anchete penale în desfășurare să se finalizeze”.
După această afirmație, procurorii au revenit cu un reacție: „Menționăm că, în raport de obiectul dosarului, extrasele din documentele declasificate parțial comunicate organelor de urmărire penala de structurile din cadrul Ministerul Afacerilor Interne nu cuprind datele și informațiile necesare lămuririi cauzei sub toate aspectele”.

În dosarul violenţelor de la protestul diasporei din 10 august din București, instrumentat de procurorii militari de la Parchetul General, sunt cercetaţi şefii Jandarmeriei Române, şeful Jandarmeriei Capitalei şi un fost secretar de stat din Ministerul de Interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.