Oxford University Admitere – Care sunt pasii de urmat si ce intrebari se pun la interviu

0
1535

Oxford University Admitere – Universitatea Oxford este cea mai veche universitate din lumea anglofona si dateaza din secolul 11. In fiecare an se clasifica printre primele atat intre universitatile din Europa cat si din intreaga lume.

La Oxford invata aproximativ 17.000 de studenti alesi cu grija. Studiile dureaza 3 ani in cele mai multe cazuri dar sunt si exceptii pentru studiile de filosofie ce dureaza 4 ani si cele de medicina care dureaza desigur 6 ani.

Universitatea Cambridge este principala contra-candidata si rivala istorica in plan academic, insa chiar si aceasta universitate a fost initial o asociatie de carturari din Cambridge formata din cativa profesori plecati, culmea, tot de la Oxford, dupa o disputa.

Oxford University – Admitere – Cand incepe procesul

Exista numerosi elevi romani care au fost admisi si care urmeaza cursurile Oxford University. Ei au relatat in ce fel s-a desfasurat admiterea pas cu pas si cand trebuie ea inceputa.

Pentru elevii romani practic la inceputul clasei a 12-a incepe deja admiterea la Oxford. Admiterea in Marea Britanie incepe centralizat, prin inscrierea pe platforma UCAS – Universities and Colleges Admissions Service. De acolo aplicatia ta e directionata catre universitatea dorita, in functie de institutia de invatamant si sectia bifate.

Aplicatia consta intr-un text de 4.000 de caractere, adica o pagina si ceva in care trebuie sa prezinti un ‘personal statement’ prin care convingi ca esti pasionat de ceea ce vrei sa faci.

Spatiul este practic putin, nu ai loc sa detaliezi prea multe, asa ca tot ce e mai important trebuie inclus in acea pagina.

La acest text se adauga si o parte in care un profesor de-al tau va face o predictie a notelor la bacalaureatul pe care va urma sa-l dai abia in vara anului urmator. In plus el mai mentioneaza si atuurile si punctele tale slabe.

Asta e tot ce trebuie sa contina dosarul initial cu care aplici la Oxford University.

De la acest sistem central aplicatia ajunge la universitate si tu poti sa urmaresti online progresul aplicatiei dupa care urmeaza partea de interviuri care se realizeaza direct cu Colegiul pentru care ai aplicat.

Oxford University admitere – Test grila

Dupa prima etapa urmeaza si un test grila. In cazul unui elev care a aplicat la sectia Economie-Politica-Filosofie, el a fost nevoit sa sustina in Romania, la Cluj, un test de logica ce cuprindea 50 de intrebari si trebuia rezolvat in 90 de minute. Partea a doua a testului consta intr-un eseu. Ambele au fost trimise la Oxford si rezultatele s-au aflat abia la mijlocul lunii noiembrie.

Daca se trece si de aceasta etapa, urmeaza interviurile de evaluare, cele despre care exista o multime de mituri mai mult sau mai putin adevarate.

Interviurile pot sa se desfasoare pe mai multe zile in fata unor comisii formate din cate doi profesori. Ei vor pune intrebari si vor evalua nu rezultatele corecte sau gresite ci felul in care gandeste elevul.

Candidatii sunt cazati in campusul universitar si timp de 4 zile au parte chiar si de 3 interviuri.

Raspunsul admiterii la Oxford University

Raspunsul final vine abia in luna ianuarie, dupa sarbatori. Cei admisi mai au de indeplinit ceea ce e de obicei o simpla formalitate: obtinerea unei note peste 9 la Bacalaureat. Cei de la Oxford nu sunt interesati ca nota la BAC sa fie extraordinar de mare si doar sa depaseasca un anumit prag.

Studiile sunt desigur platite de guvernul britanic prin intermediul imprumuturilor de studii si acopera integral cei 9000 de lire sterline, costurile unui singur an de invatamant in UK.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.