Orase europene care trebuie vizitate: Berlin, care sunt principalele atractii turistice

Berlin, care sunt principalele atractii turistice. Pentru pasionatii de istorie, capitala Germaniei Berlin este ideala pentru un city break, in orice perioada a anului.

0
1265

Pentru pasionatii de istorie, capitala Germaniei Berlin este ideala pentru un city break, in orice perioada a anului. Arhitectura, cladirile si monumentele aflate la tot pasul va vor familiariza cu tot ceea ce inseamna cultura germana

Berlin, care sunt principalele atractii turistice: Cladirea parlamentului Reichstag

Cladirea parlamentului Reichstag este una din cele mai vizitate aractii turistice din Berlin. Domul din sticla care a fost ridicat pe acoperis fura privirea vizitatorilor. Aici a avut loc prima adunare parlamantara din tarile germane. In noaptea de 27 spre 28 februarie 1933, clădirea parlamentului a fost cuprinsa de flacari, iar sala plenara si unele incaperi invecinate au ars complet.

Berlin, care sunt principalele atractii turistice: Podul Oberbaum

In mod surprinzator, Berlinul concureaza cu Venetia cand vine vorba de poduri. Podul Oberbaum din Berlin care leaga inca din 1896 Friedrichshain de Kreuzeberg este cel mai elaborat dintre ele. De pe pod poate fi privita cea mai inalta statuie din Berlin: „Molecule Men”, inalta cat o casa si creata de artistul american Johanthan Borofsky.

Berlin, care sunt principalele atractii turistice: Zidul Berlinului

Zidul Berlinului este unul din cele mai puternice simboluri ale Razboiului Rece, atunci cand tara a fost divizata in doua lumi: cea comunista si cea democratica.
Potrivit estimarilor oficiale, 138 de persoane au murit impuscate sau au suferit accidente fatale in incercarea de a trece zidul.
Data oficiala a caderii Zidului este de 9 noiembrie 1989, iar odata cu acesta cadere, multi oameni au folosit ciocane pentru a lua cate o particica din Zidul Berlinului, devenite acum suvenir pentru turisti.
Interesant este ca partea vestica a zidului a fost mereu acoperita de graffiti-uri, in timp ce partea estica s-a mentinut mereu gri.
Tot aici veti putea admira si Galeria East Side, cea mai mare galerie in aer liber din lume. Artistii din intreaga lume si-au pus amprenta pe zid, dupa caderea acestuia.

 

Berlin, care sunt principalele atractii turistice: Gradina Zoologica

Gradina Zoologica din Berlin este cea mai veche din Germania si si-a deschis prima data portile in 1844. Gradina Zoologica din Berlin (Zoologischer Garten) este si cea mai mare gradina zoologica din lume. Aici, habitatul animalelor a fost proiectat cu atentie, astfel incat sa semene cat mai mult cu cel natural.

Berlin, care sunt principalele atractii turistice: Muzeul erotic din Berlin

O locatie ceva mai controversata este Muzeul Erotic din Berlin, aici unde cultura si arta sexualitatii este infatisata in lucrari artistice, mai ales, prin picturi. Muzeul a fost ridicat in cinstea omului de stiina german Magnus Hirschfeld, al carui institut specializat in probleme de sexualitate a fost distrus de nazisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.