Tort nemtesc cu branza. Nu ingrasa

0
815
tort nemtesc cu branza

Tort nemtesc cu branza, o reteta delicioasa pentru momentele in care vrei sa-i rasfeti pe cei dragi. Un desert iubit de toata lumea, realizat dupa o reteta germana. Reteta dureaza 120 de minute, iar pentru 12 portii ai nevoie de:

INGREDIENTE

Blat:
1 ou
75 g unt
75 g zahar
200 g faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
Umplutura:
500 g branza de vaci
4 galbenusuri
1 lingura amidon
100 g zahar
2 linguri smantana
esenta de vanilie
Pentru decor:
4 albusuri
100 g zahar

Blat:

Oul se amesteca impreuna cu untul moale, zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Pana pregatim umplutura dam aluatul la frigider.

Umplutura:

Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga cate un galbenus de ou, amestecand bine dupa fiecare, apoi smantana si amidonul. Daca branza este uscata se mai pot adauga 1-2 linguri smantana sau putin lapte.

Tort nemtesc cu branza

Aluatul se intinde pe fundul unei tavi cu inel detasabil (24 cm diametru) , ridicand putin si pe margini formand o bordura de cca 3 cm inaltime.
Turnam crema de branza, nivelam si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 minute, pana incepe sa prinda o crusta aurie.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza energic pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face „turturi”.

Tort nemtesc cu branza

Se scoate prajitura din cuptor, se spriteaza ( se poate pune si in strat) deasupra bezeaua si se da din nou la cuptor pentru cca 20 de minute, pana incepe bezeaua sa se aureasca. Se deschide usa cuptorului, se da focul la minim si se mai lasa 1 ora.

Se lasa la racit si dupa racirea completa se scoate inelul detasabil si se portioneaza.

Ei bine, reteta a ajuns la final, asa ca iti dorim pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.