Biserici romanesti in Torino. Locuri de potolit dorul de tara

0
1077
Daca esti in cautare de biserici romanesti in Torino sa stii ca nu trebuie sa bati piciorul la pas in cautarea lor. Iti usuram munca si iti lasam mai jos o lista a lacaselor de cult din orasul italian, adresa si site-ul de unde te poti informa cu privire la programul saptamanal pe care il au bisericile mentionate.
Biserica Sfanta Parascheva din Torino se afla la adresa Corso Vercelli, 481, 10156 Torino TO, Italia. Din centrul orasului pana la aceasta biserica faci aproximativ 24 de minute daca mergi prin Corso Giulio Cesare – Corso Palermo – Corso Giulio Cesare spre Corso Vercelli. Romanii care vor sa stie programul slujbelor ce se oficiaza in biserica pot accesa si site-ul aici. Cei doi preoti care slujesc in aceasta parohie sunt: Preot Paroh Gheorghe Vasilescu si Preot slujitor Cristian Vasilescu.
biserici romanesti in torino

Biserici romanesti in Torino

La o distanta destul de mica de Biserica Sfanta Parascheva se afla un alt lacas de cult unde romanii pot merge cu incredere. Distanta dintre cele doua este de aproximativ zece minute. Biserica Penticostala romana „Eben Ezer” se afla la adresa Via Gaetano Previati, 18/A, 10148 Torino TO, Italia. Site-ul pe care gasesti mai multe detalii despre ei este acesta. Daca nu poti ajunge la biserica, doar acceseaza pagina lor, caci aici o sa gasesti o serie de predici inregistrate.
Una dintre cele mai mari biserici romanesti din Torino este Chiesa Ortodossa Romena di Moncalieri. O gasesti la adresa Via Papa Giovanni XXIII, 10, 10024 Moncalieri TO, Italia. Poarta hramul Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia, iar preotul paroh se numeste Marius Floricu. Oamenii care au trecut pragul acestui lacas spun ca aici este un adevarat colt de rai, ce le aminteste de tara. Vezi din departare portile mari, din lemn masiv, cu detalii ce te duc cu gandul la frumosul Maramures.
Pe Via Accademia Albertina, 11, 10123 Torino TO, Italia, cu o arhitectura baroca, se inalta Chiesa di Santa Croce – Biserica Sfintei Cruci. Este un alt loc in care romanii aflati in Torino, Italia isi potolesc dorul de tara si isi gasesc pacea. Nu este departe de Chiesa Ortodossa Romena di Moncalieri. Faci aproximativ 15 minute, insa merita cu siguranta, caci este o oaza de liniste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.