Un român care a lucrat pentru Donald Trump e în arestul biroului american pentru imigrație

0
583
Zoltan Tamas
Zoltan Tamas

Un imigrant român, care a lucrat ca șofer pentru familia președintelui american Donald Trump, se află în arestul Biroului pentru imigrație și vămi din SUA (ICE), la un an după ce a primit o amânare a expulzării.

Zoltan Tamas nu și-a mai văzut familia din iulie 2018. Atenția agenților ICE asupra lui a fost atrasă de o acuzație de fraudă în domeniul asigurărilor în România.

Tamas a ajuns în SUA împreună cu familia sa prin loteria vizelor, în 2011. Ar fi trebuit să fie expulzat în aprilie 2019, însă avocatul său a reușit să obțină o amânare.

Soția sa, Alina Rogozan, a declarat pentru publicația Palm Beach Post că Zoltan Tamas e în arestul ICE de 19 luni, iar în această perioadă a lipsit de la ziua de naștere a fiului său, care a împlinit 12 ani și de la cea a fiicei sale grav bolnave, care a împlinit 8 ani.

În timpul campaniei electorale din 2016, când membrii echipei și copiii lui Donald Trump ajungeau în sudul Floridei, șoferul de serviu care îi aștepta la aeroport Într-un Cadillac Escalade negru era românul Zoltan, scrie The New York Times.

Jurnaliștii americani mai scriu că Zoltan era membru de bază al echipei de securitate de la clubul de golf Trump National și avea permis de port armă.

Bărbatul a ajuns prima dată în SUA în 2007, cu o viză temporară de lucru. A fost chelner și parcagiu. Apoi, cu o viză de turist, a ajuns și prietena lui, Alina, pentru a se căsători în Las Vegas. În 2008 s-au întors împreună în România, au făcut primul copil, iar în 2011 au câștigat la loteria vizelor dreptul de a se stabili legal în SUA.

Agenția de imigrări americană a verificat trecutul său și a descoperit că a fost condamnat în lipsă pentru fraudă în România. Soția lui spune că totul s-a întâmplat în 2013, când un prieten i-ar fi folosit numele pentru a face mai multe solicitări frauduloase de daună către un asigurator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.