„Brexilionul”. Cum au sărbătorit britanicii ieșirea din Uniunea Europeană

0
666
FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Britanicii care au votat ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană s-au strâns vineri noapte lângă Parlamentul britanic din Londra pentru a marca momentul ieșirii țării lor din spațiul comunitar.

Unul dintre cei mai înflăcărați susținători ai Brexit-ului, Nigel Farage, a fost primit ca un adevărat rock star de mulțime, pe acordurile melodiei „The Final Countdown”.

„Să sărbătorim că de acum putem să ne facem legi prin oamenii care sunt angajaţi nouă, după ce noi i-am votat (…) Fără constrângerile Uniunii Europene, vom fi iar liberi să ne găsim locul în lume (…) Eu, ca persoană care crede că trebuie să fim pro-Europa, dar nu pro-UE, cred că acum am dat un exemplu pentru prietenii noştri de pe continent (…) Războiul s-a încheiat, am câştigat!”, a declarat Nigel Farage, în fața oamenilor care l-au aplaudat.

La miezul nopții, ca de Revelion, cei adunați lângă Parlament și-au urat „Happy Brexit Day!”.

La ora 22:00, premierul Boris Johnson, și el un susținător frenetic al ieșirii Marii Britanii din UE în campania de dinaintea referendumului pentru Brexit, a avut un discurs.

„Pentru mulţi oameni, acesta este un moment uimitor de speranţă, un moment care credeau că nu va mai veni. Şi, bineînţeles, există mulţi care au sentiment de nelinişte şi de pierdere”, a spus premierul britanic în deschiderea discursului său.

Acesta a mai adăugat că există un grup, „poate cel mai mare”, „care a început să se îngrijoreze că întreaga dispută politică nu se va mai termina niciodată. Înţeleg toate aceste sentimente şi treaba noastră ca guvern – treaba mea – este de a aduce această ţară împreună şi a ne duce mai departe”.

Premierul britanic a promis că va pune în aplicare schimbările pe care oamenii le-au cerut prin votul de ieșirea din Uniunea Europeană.

„Parţial este vorba despre a folosi aceste noi puteri – această suveranitate recucerită – pentru a livra acele schimbări pentru care oamenii au votat, indiferent că este vorba despre controlul migraţiei, crearea de porturi libere, liberalizarea industriei noastre de pescuit şi încheierea de acorduri comerciale”, a precizat şeful guvernului britanic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.