Brexit. Boris Johnson face tot posibilul ca să obțină un nou vot pe acord

0
529
FOTO: TheDigitalArtist/Pixabay.com
FOTO: TheDigitalArtist/Pixabay.com

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, vrea să supună acordul Brexit la un nou vot în ședința de luni a Parlamentului Regatului Unit. Acest lucru se întâmplă după ce, forțat de lege și la cerere Parlamentului, a trimis deja o scrisoare liderului Consiliului European, Donald Tusk, prin care cere amânarea Brexit-ului până la sfârșitul lunii ianuarie din 2020.

Mai trebuie precizat și că Boris Johnson nu a semnat scrisoarea trimisă de Guvernul prin care se solicită amânarea Brexit-ului. În schimb, a semnat-o pe alta prin care spune că nu este de acord cu cererea Parlamentului și își dorește ca Marea Britanie să iasă din UE pe 31 octombrie.

Potrivit presei din Regat, membrii Partidului Laburist și-au anunțat intenția de a obține spirjinul altor partide din Parlament pentru a adopta amendamentele care l-ar putea forța pe Boris Johnson să recurgă la o ieșire mai lentă din Uniunea Europeană sau chiar să abandonez proiectul Brexit.

Chiar dacă Johnson vrea ieșirea Marii Brianii pe 31 octombrie din UE, liderii țărilor din spațiul comunitar analizează deja cererea făcută la solicitarea Parlamentului de la Londra.

„Am luat act de votul Camerei Comunelor și de solicitarea Marii Britanii de extindere a Art.50 până la data de 31 ianuarie 2020. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, se consultă cu liderii celor 27 de state membre.

Regatul Unit este cel care trebuie să explice pașii de urmat. Pe de altă parte, UE a demarat procesul de ratificare ( a noului acord convenit săptămâna trecută –n.red)”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisie Europene, Mina Andreeva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.