Un român din Marea Britanie, fără mașină și permis, a luat 50 de amenzi de circulație

0
464
FOTO: korczag1/Pixabay.com
FOTO: korczag1/Pixabay.com

Un student român în vârstă de 19 ani, plecat la studii în Marea Britanie, a primit 50 de amenzi pentru parcare, deși nu are nici mașini și nici permis de conducere. Potrivit Ipswich Star, studentul Daniel Popescu a descoperit în urmă cu două săptămâni că avea căsuța poștală plină de amenzi de circulație pentru un Volkswagen Golf parcat ilegal. Mașina nu era a lui.

Studentul român s-a mutat în Ipswich în urmă cu șase luni pentru a studia la Universitatea Suffolk. „Cutia poștală era plină și eram curios să văd ce se află înăuntru. Am fost șocat de ce am descoperit și am crezut imediat că este vorba despre o greșeală, însă aveau adresa mea completă scris corect – inclusiv numărul casei și cel al apartamentului”, le-a declarat tânărul jurnaliștilor britanici.

A mers apoi la autoritățile locale pentru a reclama situația. Agenția de Licențiere pentru Șoferi și Vehicule din Marea Britanie a desfășurat o anchetă și a luat în considerare posibilitatea ca tânărul să fi fost victima unui furt de identitate.

Ancheta este în derulare, însă Daniel Popescu spune că nu s-a făcut nimic în privința amenzilor pe care le-a luat. Mai mult, primește în continuare scrisori în care este amenințat cu acțiuni legale dacă nu plătește amenzile.

Autoritățile au anunțat că lucrează la o anchetă însă fără să spună dacă amenzile au fost date eronat. Un purtător de cuvânt al consiliului local a spus că este un caz complex și urmează să se stabilească dacă mașina a fost înmatriculată pe numele tânărului român sau de o altă persoană cu același nume, dar și pe acea adresă.

„Nu vor începe acțiuni legale împotriva domnului Popescu în acest moment și ne vom asiura că va fi informat asupra rezultatului anchetei în timp util”, a declarat purtătorul de cuvânt al consiliului local din Ipswich.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.