Budinca italiana rece. Buna de te lingi pe degete

0
998
budinca italiana rece

Budinca italiana rece. Panna Cotta e de departe unul dintre cele mai fine deserturi. Dulce, dar totusi racoros, mai ales in combinatie cu fructe. Poti face panna cotta asortata cu sos de zmeura, o puteti asorta cu orice: caramel, fructe, sosuri de frutce, topinguri etc.

Budinca italiana rece. O panna cotta delicioasă cu fructe este desertul perfect pentru zilele când ai mânca un dulce de casă. Se face rapid şi din puţine ingrediente.

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 10 min
Gata in: 20 min

Ingrediente

· Frisca lichida 500ml
· Zahar 50 g
· Pastaie de vanilie nr. 1
· Gelatina 8 g

CUM PREPARAM RETETA DE PANNA COTTA, RETETA VECHE ITALIANA:

1. Punem gelatina in apa sau lapte rece, doar cat sa fie acoperita putin.
2 .Intr-o craticioara punem la foc frisca lichida, zaharul si pastaia de vanilie (o punem intreaga fara sa o deschidem, in scopul reutilizarii ulterioare a acesteia). Amestecam incontinuu si lasam sa fiarba 3-4 minute.
3. Se ia cratita de pe foc, adaugam gelatina inmuiata si amestecam din nou pana la completa dizolvare a acesteia. Ca să obții această gustoasă gelatină se amesteca într-o cratiță smântâna dulce cu lapte și zahăr. Se adaugă o jumătate de păstaie de vanilie la care am separat semințele de învelișul exterior.

Budinca italiana rece

De multe ori se recomandă doar folosirea semințelor, dar e bine să aruncăm învelișul păstăii abia după ce infuzăm aroma acestuia în lichid. Cu cealaltă jumătate de păstaie de vanilie mi-am făcut zahăr vanilat.

Budinca italiana rece. Am mutat cratița pe focul dat la minim și am amestecat continuu până m-am apropiat de punctul de fierbere, când zahărul era deja topit și omogenizat în compoziție. În tot acest timp, am înmuiat foile de gelatină în apă rece, iar după ce am stins focul le-am înglobat în lichidul alb și am amestecat până s-au dizolvat.

Budinca italiana rece

Varsam cu grija continutul in forme de folie de aluminiu sau silicon, lasam sa se raceasca la temperatura camerei si apoi dam la frigider cam 4 ore.

UN TRUC:

Budinca italiana rece

Budinca italiana rece. Pentru a extrage acest desert din forme putem introduce forma intr-un vas cu apa calda, timp de cateva secunde. Exista variante si mai elaborate, dar aceasta este baza acestui desert, asa cum il gasim in restaurantele italienesti.

Pentru a obține așezarea oblică, am umplut câteva forme din tava de brioșe cu câte un șervețel mototolit și am așezat paharele peste acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.