Ce poti sa faci intr-o vacanta in Thailanda. Sfaturi pretioase

0
914
ce poti sa faci intr-o vacanta in Thailanda

Ce poti sa faci intr-o vacanta in Thailanda. Când vorbim despre o vacanță în această zonă, putem face o lista cu 1000 de motive pentru care merită să ajungi aici măcar o data în viață. Însă, ca majoritatea oamenilor ne bazăm doar pe concediul anual de 21 de zile, nu știm cum să drămuim zilele mai bine, să avem cât mai multe experiențe și să ajungem în diferite locuri în timpul limitat pe care îl avem, aşa că am întocmit o listă cu ce nu trebuie să ratezi în Thailanda.

Vizitează piețele plutitoare

Una din fascinațiile Thailandei o reprezintă autenticele piețe plutitoare, devenite adevărate atracții turistice. În apropierea Bangkokului se găsesc două: piață Damnoen Saduak și piață Amphawa, ambele cu o ofertă bogată de fructe, legume, flori și obiecte de artizanat.

Fructe și flori exotice

Ei bine, Thailanda n-ar mai fi Thailanda fără orhidee, plumeria/frangipani și fructele sale exotice. Știu, deja te imaginezi pe plajă, cu un cocoș în mană!

Ce poti sa faci intr-o vacanta in Thailanda
Piețe colorate

Peste tot vei da peste piețe pline de culoare, cu arome și mirosuri ce îți vor reaminti că ești în Thailanda. De zi, de noapte, de weekend, cu mâncare sau doar fructe și legume, cu sigurantă le vei găsi pe toate și te vor fascina!

Mâncare thailandeză

Ce poti sa faci intr-o vacanta in Thailanda. Ei bine, nici să nu te gândești să mănanci pizza în Thailanda! Sunt atât de multe feluri de mâncare thailandeză, încât nu vei ști ce să alegi. E drept, la un moment dat va părea că mănanci același lucru over and over again, pentru că totul se bazează pe orez, noodles și alte asemenea făinoase. Dar sigur aromele te vor face să vrei să revii în Asia cât mai curând. Atât timp cât nu uiți să menționezi că vrei doar a little bit spicy!
Plimbări cu tuk tuk-ul

Deși sunt the touristy thing to do, sunt tare amuzante! Mai ales că vezi modul haotic în care conduc șoferii de tuk tuk, chiar din interiorul său. Și sunt colorate!
Sfat: nu acceptă din prima prețul propus, incearcă să negociezi cu șoferul. Și asigură-te că nu te oprește pe la 4 magazine cu mătăsuri de unde își ia comision înainte de destinație.

Petrece cel puțin 3 zile în Bangkok

“Orasul Ingerilor” este cea mai fermecătoare metropolă din sud-estul Asiei. Poți stă oricât de mult dorești în acest oraș haotic și ai puține șanse să te plictiesti: urcă-te într-un tuk-tuk și descoperă templele fascinante, palatele sofisticate sau piețele colorate ale orașului. În altă zi, descoperă Bangkokul pe ape, într-o plimbare cu bărcuță pe canale. Bifează cele mai populare obiective turistice: Palatul Regal, Wat Pho și Wat Arun, aflat pe se află pe malul vestic al râului Chao Phraya.

Vizitează Ayutthaya

Evadează din aglomeratul Bangkok pentru o zi și vizitează Ayutthaya, fostă capitală a Thailanda între 1350 – 1767, o minune a arhitecturii budiste, aflată în Patromoniul Unesco din 1991. Vei rămâne fascinat de acest oraș în ruine, pe care-l poți explora cu ajutorul unei biciclete. Nu rată Palatul Național Chan Kasem, care conține și un muzeu sau copacul în care e sculptat capul lui Budha din apropierea templului Wat Mahathat.

Relaxează-te în Ko Phi Phi

Fără pic de exagerare, insulă Koh Phi Phi din sudul Thailandei pare un loc desprins din paradis. Aici s-au filmat scenele din celebrul film The Beach, cu Leonardo dicaprio, iar dacă ai văzut filmul nu cred că mai ai nevoie de altă reclamă. Timpul curge încet în acest paradis așa că 2-3 zile îți vor părea o săptămâna. Evident, fiecare percepe timpul în felul sau, așa că am niște prieteni care au rămas aici un an.

Ce poti sa faci intr-o vacanta in Thailanda
Eșuează pe James Bond Island

În sudul îndepărtat, în Golful Phangnga se află una dintre cele mai frumoase insule din lume, care a servit drept decor pentru filmele “The Mân with the Golden Gun” și “Tomorrow never dies” din seria James Bond. Insulă este nelocuită dar e populată provizoriu de vânzători ambulanți și poți ajunge aici prin diverse tururi oferite de agenții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.