Cat costa scoala de soferi in Germania

0
5923
cat costa scoala de soferi in germania

Daca ai depasit bariera lingvistica si te intereseaza cat costa scoala de soferi in Germania iti punem la dispozitie o lista cu toate costurile pe care trebuie sa le achiti:

Potrivit regulamentului, cei care doresc sa obtina permisul auto in Germania trebuia sa aiba o vedere buna, o acuitate de cel putin 70% la ambii ochi. Controlul se face la un cabinet oftalmologic si costa in jur de 7 euro. In certificatul pe care o sa-l emita medicul se specifica daca pacientul necesita sau nu ochelari de vedere, iar daca raspunsul este afirmativ el este obligat sa-i poarte in timpul condusului.

Cursul de prim-ajutor este obligatoriu si costa intre 20 si 30 de euro. Cele sase ore pe care trebuie sa le faca un aspirant la obtinerea permisiului auto au doua parti, una teoretica si alta practica. Cursul de prim-ajutor se poate face la asociatii precum: Deutsche Rote Kreuz, Johanniter, Malteser Hilfsdienst, fie la Poliţie (Polizei) sau Pompieri (Feuerwehr).

Cat costa scoala de soferi in Germania

Cat costa scoala de soferi in Germania

Trebuie sa stii ca taxele pentru testul de vedere – 6.43 euro, inscrierea la cele doua probe ( cea teoretica costa 22, 49 euro, iar cea practica 91,75 euro) si cererea care se depune la Straßenverkehrsamt (5,10 euro) sunt de regula fixe.

Costuri variabile avem la: inscrierea la scoala de soferi: intre 100 – 200 de euro, chestionarele costa intre 30 si 100 de euro, fotografia costa intre 6-10 euro, cursul de prim-ajutor intre 20 si 30 de euro. Costurile scolarizarii variaza in functie de land-ul sau orasul in care stai si pot ajunge chiar si pana la 2.2000 de euro. Te intrebi de ce atat de mult? Ei bine, o sedinta obisnuita, ce dureaza 45 de minute, porneste de la 24 de euro si poate ajunge la 45 de euro. Orele speciale, facute seara, pe autostrada variaza intre 30 si 60 de euro/ per sedinta.

Pentru prelucrarea cererii depuse in vederea obtinerii permisului auto si pentru eliberarea acestuia se mai platesc in jur de 40 euro. Regiunile cu cele mai piperate costuri sunt Bayern, Baden Würtemberg, Schleswig-Holstein, iar la polul opus se afla Sachsen, Brandenburg si Thüringen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.