România a decis închiderea mai multor puncte de frontieră

0
1137
FOTO: jackmac34/Pixabay.com
FOTO: jackmac34/Pixabay.com

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că s-a decis închiderea mai multe puncte de frontieră de la granițele cu Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria și Serbia.

Urmează să fie închise temporar următoarele puncte de trecere, în care în prezent se înregistrează un trafic redus sau care au fost închise deja de autoritățile sârbe sau ungare:

La frontiera cu Ungaria – Turnu, Săcuieni, Salonta și Valea lui Mihai.

La frontiera cu Ucraina: Sighet

La frontiera cu Bulgaria – Negru Vodă, Lipnița, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele și Bechet

La frontiera cu Republica Moldova: Rădăuți Prut și Oancea

Și autoritățile din Serbia au decis să închidă 7 puncte de frontieră cu România pentru a evita răspândirea epidemiei de coronavirus. Rămân deschise punctele de trecere de la Stamora Moravița și Jimbolia din județul Timiș și Porțile de Fier I, județul Mehedinți.

Potrivit Grupului de comunicare strategică, începând de joi, 12 martie, ora 08.00, a fost suspendată activitatea următoarelor puncte de trecere a frontierei de la granița comună:
  • PTF Vrbica – Valcani- specific rutier;
  • PTF Nakovo – Lunga- specific rutier;
  • PTF Jasa Tomic – Foeni – specific rutier;
  • PTF Kaludjerovo – Naidas – specific rutier;
  • PTF Golubac – Moldova Nouă – specific rutier/naval;
  • PTF Kladovo – Drobeta Turnu Severin – specific naval;
  • PTF Kusjak – Porțile de Fier II – rutier.

Probleme ar putea întâmpina și românii care se întorc acasă prin Ungaria. Guvernul ungar a decretat stare de pericol la şedinţa de astăzi a executivului a informat ministrul responsabil pentru cabinetul prim-ministrului, Gergely Gulyas.

Printre cele mai importante măsuri anunţate se numără interdicţia de intrare în ţară a persoanelor care vin din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran. Nimeni din cei care vin din aceste ţări nu poate intra pe teritoriul Ungariei, în afară de cetăţenii maghiari.

Controalele vor deveni mai severe şi la graniţa cu Slovenia şi Austria. De la miezul nopţii, cursele de avion, tren şi autobuz vor fi oprite şi se va permite intrarea doar cetăţenilor ungari.

Falsul în declaraţiile privind călătoriile va fi sancţionat, a declarat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban. El a adăugat că autorităţile pot verifica traseul unei persoane pe baza datelor de localizare ale telefoanelor mobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.