Clatite nemtesti la cuptor – este desertul preferat al nemţilor şi nu există casă în care să nu simţi mirosul lor.
Suntem siguri că îţi vor plăcea la nebunie, mai ales că au câteva caracteristici greu de ignorat. drept urmare trebuie să ştii că este cea mai rapidă rețetă de clătite, numai 5 minute trebuie să te ocupi de ele, în rest se fac singure. Cea mai sănătoasă – e fără prăjeală. Cea mai versatilă – poți folosi orice topping dorești. Ideală pentru micul-dejun sau pentru un desert rapid. Clatitele nemţeşti se fac în cuptor, iar tu te poţi bucura de prezența familiei sau a musafirilor. Asta este tot ceea ce trebuie să faci pentru a-i impresiona pe cei dragi!
Ingrediente pentru aluat
470 ml lapte
4 ouă
4 linguri zahăr tos
160 g făină
2 fiole esență de vanilie
120 g unt
Pentru servit
Zahăr pudră
fructe de pădure
sirop de arțar
frișcă
miere
cremă de ciocolată
mascarpone
Clatite nemtesti la cuptor. Mod De Preparare
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Pune untul într-o tavă (cu dimensiunea de 33 x 23 x 5 cm) sau o tigaie de fontă, dă la cuptor să se topească.
Între timp, într-un bol mare (dacă ai un blender/mixer care vine cu tot cu castron e perfect, îți va ușura munca mult) combină laptele cu ouăle, vanilia, făina și zahărul granulat.
Când se topește untul (nu îl lăsa să se evapore sau să se caramelizeze) toarnă aluatul în tavă și nivelează-l. Lasă la copt 20-30 de minute sau până când mijlocul se coace și marginile devin pufoase și aurii. Scoate din cuptor și pune pe deasupra topping-ul de servire dorit, din sugestiile de mai sus.
Dacă nu ai răbdare să citeşti şi eşti mai degrabă genul care să privească un video cu reţeta îţi recomandăm să urmăreşti acest video. O să găseşti toate informaţiile de care ai nevoie.
Pofta buna!