Premieră la Chișinău. Un socialist a câștigat alegerile pentru primărie

0
607
Ion Ceban FOTO: Facebook.com
Ion Ceban FOTO: Facebook.com

Candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova, Ion Ceban, a reușit să câștige alegerile locale pentru funcția de primar al Chișinăului.

Ceban s-a impus în fața reprezentantului Blocului ACUM, pro europeanul Andrei Năstase.

Numărătoarea voturilor arată că Ion Ceban, din partidul președintelui Igor Dodon, a obținut 52,39%, în timp ce contracandidatul său aluat 47,61%.

Ion Ceban are 39 de ani și a fost deputat în trei legislaturi. Este secretarul pentru ideologie al Partidului Socialiștilor, a fost purtător de cuvânt al președintelui Igor Dodon, iar în ultimii patru ani a fost liderul consilierilor socialiști din Consiliul Municipal al Chișinăului. De asemenea, a avut funcții în Guvern, fiind șef de direcție și ministru adjunct.

„Locuitorii Chișinăului și-au luat orașul înapoi prin votul de ieri, au rupt acel cerc vicios care de atâția ani a ținut captiv orașul nostru în mâna unor politicieni iresponsabili și a geopoliticii false. Această eliberare a Chișinăului vine după ce tot echipa socialiștilor, cu suportul președintelui țării, au eliberat țara din captivitate”, a reacționat președintele socialist Igor Dodon, printr-un mesaj postat luni pe Facebook.

Președintele Dodon, un pro-rus declarat, a criticat Guvernul condus de Maia Sandu, unul dintre liderii Blocului ACUM.

„În mare parte, aceeași sarcină revine și Guvernului la nivelul țării, care cu regret încă nu se isprăvește așa cum trebuie și va fi nevoie de o intervenție hotărâtă pentru a-l pune pe calea cea bună, cea care duce spre rezolvarea problemelor cetățenilor. Zilele următoare vom demara discuțiile necesare pentru ca cetățenii să fie mai siguri într-un Guvern care să lucreze pentru ei, să fie încetate experimentele pe care unele persoane le fac prin ministere și să vină oameni competenți în funcții, care să se apuce de lucru”, a mai scris Igor Dodon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.