Ce sa mananci in Portugalia. Tarte de neratat

0
907
ce sa mananci in portugalia

Ce sa mananci in Portugalia. Nicio vizita in Portugalia nu poate exclude o seara, macar, de fado, ritmul care face parte din Patrimoniul imaterial UNESCO.

Restaurantele mici sau mari au reprezentatii in fiecare seara, iar cei care nu au ascultat niciodata muzica interpretata de celebra Amalia Rodriguez sau Mariza vor ramane vrajiti si pe veci indragostiti de acest ritm unic in lume. Sfatul nostru? Savurati muzica traditionala portugheza langa un pahar de vin, specific zonei: Porto sau vinho verde.

Ce sa mananci in Portugalia

Daca deja te-ai acomodat cu stilul lor de viata, trebuie sa-ti spunem ca aici mancarea este delicioasa. Iata cateva specialitati de neratat:

Acorda alentejana, adica supa de paine, cu usturoi, ulei de masline si coriandru, ameijoas a bulhao pato, scoicile fierte cu usturoi, vin alb, ulei de masline si coriandru sau bacalhau á bras, cum este denumit codul sotat cu ceapa, cu cartofi prajiti, oua si masline negre ori bacalhau com natas, cod sarat cu smantana, preparat in stil gratin sunt numai cateva dintre specialitatile pe care niciun turist nu ar trebui sa le rateze.

Fireste, mai trebuie amintite si bifes de atum a Madeirense, adica tonul sotat cu usturoi, frunze de dafin si patrunjel, cozido a Portuguesa, un soi de tocana consistenta din carne de vita, carne de porc, carnati, varza, cartofi si morcovi, dar si francesinha, un tip de sandwich cu friptura, carnati si sunca, acoperite cu branza topita si sos de rosii picant.

Pasteis de Belem

Daca ajungi in Portugalia si nu mananci pastel de nata, un sfert din farmecul excursiei e eliminat din start. Portughezii sunt experti in deserturi pe baza de gabenus de ou. Si o sa iti spun si de ce, pe scurt.

Ce sa mananci in Portugalia

Pasteis de Belem, sau pastel de nata, sunt tarte din ou. Ele au fost create de calugarii catolici de la Jeronimos Monastery din cartierul Belem al Lisabonei. Pentru ca foloseau multe albusuri de ou pentru a scrobi vesmintele calugaritelor, ramanea o parte din ou neutilizata – galbenusul.

Si asa au inceput sa faca diverse deserturi pe baza de gabenus, retete care s-au raspandit rapid in toata Portugalia.

Zona cea mai cunoscuta de restaurante si bodegi este Bairro Alto. Este cartierul petrecaretilor din Lisabona. Multe restaurante sunt inchise aici la orele pranzului. Cele peste medie au preturi care pornesc de la 12 pana spre 20 de euro pentru un fel de mancare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.