Cel mai scurt drum pana in Praga. Cum ajungi cel mai repede cu masina de la Bucuresti la Praga

Cel mai scurt drum pana in Praga va ofera sansa de a traversa alte doua capitale, Budapesta si Bratislava, dar si orase mari, care va vor surprinde placut cu atractiile si istoria lor.

0
4799

Cel mai scurt drum pana in Praga va ofera sansa de a traversa alte doua capitale, Budapesta si Bratislava, dar si orase mari, care va vor surprinde placut cu atractiile si istoria lor.
Cel mai scurt drum pana in Praga va conduce la destinatie dupa un drum cu masina de aproximativ 14 ore si 1200 km parcursi.

Traseul principal pe care il veti urma: Bucuresti – Valcea – Sibiu –Deva-Arad – Nadlac – Mako- Budapesta – Gyor – Bratislava – Brno- Praga.

Cel mai scurt drum pana in Praga: Drumul pana la iesirea din tara

Valcea – Nadlac: cca 420 km, aprox 6 ore cu pauzele de rigoare. Traseul implica Valea Oltului, centura Sibiu. Apoi DN7 Deva – Savarsin- Arad- Nadlac.

Cel mai scurt drum pana in Praga: in afara Romaniei: cca 800 km in restul de 8 ore (cu pauze de 10 min la 2 ore).

In Ungaria se intra pe autostrada la Mako, cautati M43, apoi la Szeged continuati pe M5 pana la Budapesta (cam 200 km). In apropiere de Budapesta alegeti M0 (centura orasului) si apoi M1 / Gyor. Dupa Gyor urmariti indicatoarele cu Bratislava (o portiune de drum national de 10 km pana la granita cu Slovacia), apoi se intra din nou pe autostrada. De la Bratislava veti continua pe malul Dunarii si apoi veti urmari Brno (Cehia). Odata ajunsi in Brno urmariti Praha. Drumul este impecabil intre Mako (Ungaria) si Brno (Cehia).

Cel mai scurt drum pana in Praga. Ce trebuie sa retineti daca mergeti la drum cu masina

  • Odata iesiti din Romania, pana la Praga este numai autostrada (exceptie 10 km intre Gyor si granita cu Slovacia unde este limitare de 90 km /k).
  • Vignetele le puteti cumpara si este indicat sa faceti asta chiar la Nadlac / Pecica sau Arad de la chioscurile de acolo. Preturile sunt: Ungaria 50 lei, Cehia 55, Slovacia 66 (+/- 5 lei).
  • Vigneta de Slovacia se lipeste in geam pe partea dreapta sus, cea de Cehia pe partea dreapta jos. Cea de Ungaria este in format electronic, pastrati chitanta.
  • Moneda: fornit in Ungaria, euro in Slovacia si coroana ceha in Cehia (in caz ca aveti nevoie de ceva din statiile peco de pe autostrada puteti plati cu cardul).
  • Carburantii: benzina/motorina in Cehia 38 CZK = 6,13 RON (la cursul CKZ de astazi).

sursa: amfostacolo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.