Top 5 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa în 2023

0
175

Perioada Crăciunului este acea clipă magică din an când străzile Europei se transformă în tablouri vii, pline de lumină și culoare. Iar dacă ești unul dintre românii care sărbătoresc Crăciunul departe de casă, aceste târguri de Crăciun sunt oportunități perfecte pentru a simți spiritul sărbătorilor. Iată o listă cu top 5 târguri de Crăciun din Europa pe care nu ar trebui să le ratezi în 2023.

1. Târgul de Crăciun din Nürnberg

Primul pe lista noastră este renumitul Christkindlesmarkt din Nürnberg. Acest târg datează din secolul 16 și este unul dintre cele mai autentice și tradiționale târguri de Crăciun din Europa. Vei găsi aici decorațiuni specific bavareze, lumâ nări parfumate și, desigur, celebrele prăjituri cu ghimbir, toate acestea sub atenta supraveghere a îngerului Crăciunului, Christkind.

2. Târgul de Crăciun din Strasbourg

Strasbourg se mândrește cu cel mai vechi târg de Crăciun din Franța, „Christkindelsmärik”, înființat în 1570. Aici, tradiția întâlnește farmecul urban într-un mod cu totul special. Orașul se îmbracă în straie festive și miroase a vin fiert și pain d’épices, un fel de turtă dulce specifică regiunii.

3. Târgul de Crăciun din Viena

Viena, cu arhitectura sa imperială, devine o scenă de basm în timpul sărbătorilor. Târgul de Crăciun de la Rathausplatz este locul unde poți asculta colinde tradiționale, te poți pierde printre standurile cu suveniruri și poți degusta cele mai fine ciocolate calde. Acest târg este o oază de liniște și eleganță.

4. Târgul de Crăciun din Bruxelles

„Plaisirs d’Hiver” sau „Bucuriile Iernii” îți oferă o experiență multiculturală vibrantă. Peste 200 de căsuțe îți vor încânta simțurile cu ciocolată belgiană, vafe și decoruri care mai de care mai inventive și colorate.

5. Târgul de Crăciun din Praga

Și cum să nu includem în lista noastră pitorescul târg din Praga? În Piața Veche, vei găsi un brad impresionant și o multitudine de standuri care vând tot felul de bunătăți cehești – de la svarc la trdelník, acel delicios cozonac secuiesc învârtit, copt pe jar și tăvălit în zahăr cu scorțișoară.

Acestea sunt târgurile de Crăciun care, considerăm noi, ar trebui să fie pe lista fiecărui român doritor să simtă cu adevărat magia sărbătorilor de iarnă. Fiecare dintre ele are un farmec unic și oferă o experiență de neuitat. Nu uita să te îmbraci gros și să te lași purtat de voia bună și de atmosfera festivă care domină aceste locuri în perioada Crăciunului. Un sfat prietenesc: nu lăsa vremea rece să te descurajeze. Un pahar de vin fiert cu mirodenii este remediu perfect pentru a te încălzi și a te bucura de frumusețea și tradiția acestor târguri europene.

Să ai parte de un Crăciun cât mai luminat și plin de bucurie, oriunde ai alege să-l petreci!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.