Obiceiuri de nunta in Belgia. Momente speciale

0
1640
obiceiuri de nunta in belgia

Obiceiuri de nunta in Belgia – o tara foarte veche cu o combinatie fascinanta de traditii vechi si moderne.

In mod traditional, cand un cuplu belgian doreste sa-si anunte casatorie, invitatiile de nunta sunt printate pe doua foi de hartie, una din partea familiei miresei si alta din partea familiei mirelui.

Obiceiuri de nunta in Belgia

Aceste invitatii simbolizeaza uniunea celor familii si parteneriatul noii uniuni. O veche traditie belgiana care este menita sa uneasca cele doua familii presupune ca mireasa sa se opreasca in timp ce paseste spre altar si sa-i ofere mamei sale un fir de floare.

Cele doua se imbratiseaza. Apoi mireasa si mirele merg spre mama mirelui, iar mireasa ii ofera acesteia un fir de floare si cele doua se imbratiseaza, simbolizand acceptarea miresei fata de noua „mama”.

Obiceiuri de nunta in Belgia

Una dintre cele mai importante si mai trainice traditii din Belgia este ca mireasa sa tina o batista special brodata care are cusut pe ea numele ei. Dupa nunta aceasta batista este inramata si atarnata pe perete la un loc de cinste.

Cand urmatoarea membra a familiei miresei este gata sa se marite batista este scoasa din rama, numele noii mirese este brodat pe ea si data mai departe. Batista de nunta este data din generatie in generatie si este considerata o importanta mostenire de familie.

Pe timpul ceremoniei, mirele si mireasa sunt intronati in doua scaune mari plasate langa altar, simbolizand ca in aceasta zi in acest loc ei sunt asemenea regilor. La finalul ceremoniei mirele ii pune inelul miresei pe cel de-al treilea deget al mainii stangi.

Domnisoarele de onoare iau monede iar atunci cand mirele si mireasa ies din biserica, domnisoarele de onoare arunca cu modenele saracilor din afara bisericii. Oferirea de bani saracilor ajuta ca mirii sa fie prosperi.

Obiceiuri de nunta in Belgia

Dupa nunta, mirii merg in luna de miere. In vremurile trecute, luna de miere, care era sarbatorita prin consumarea de mied – un vin din miere – tinea 28 de zile, un ciclu complet al lunii. Acest lucru se facea pentru a fi siguri ca familia miresei nu va incerca sa o rapeasca pe fiica lor inapoi de la sotul acesteia.

O traditie foarte draguta se practica de multa vreme in Belgia. Conform acestei traditii, mireasa trebuie sa confectioneze o batista si sa-si brodeze numele pe ea.

Aceasta batista va fi tinuta de mireasa pe toata durata ceremoniei. Dupa nunta, mireasa va inrama batista si o va agata de perete, pana la urmatoarea nunta ce va avea loc in familie.

Atunci o va oferi viitoarei mirese care si ea la randul sau isi va broda numele pe batista, o va purta cu ea si dupa nunta o va inrama pana la urmatoarea nunta din familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.