Top 10 universitati din Anglia – Clasamentul actualizat din acest an

0
1664

Top 10 universitati din Anglia si specialitatile cele mai populare pe care le urmeaza studentii la aceste scoli va sunt prezentate pe larg intr-un clasament intocmit de specialistii in domeniu.

Cei de la CompleteUniversityguide.co.uk au intocmit top 10 universitati din Anglia. Tot mai multi studenti romani sunt interesati sa urmeze studiile in strainatate la universitati de prestigiu, iar Anglia e o destinatie mult ravnita in primul rand pentru calitatea invatamantului superior dar si pentru predarea in limba engleza.

In top 10 universitati din Anglia se regasesc si cateva nume de scoli renumite la nivel mondial pentru ca au dat de-a lungul timpului mari oameni de stiinta si nu numai.

1 Top 10 universitati din  Anglia – Cambridge

In acest an, in clasament pe locul 1 se afla renumita universitate din Cambridge care e a doua universitatea ca vechime in lumea anglofona si are o reputatie imensa construita in acest timp, fiind considerata si una dintre cele mai bune universitati din lume.

Universitatea a fost initial o asociatie de carturari din Cambridge, fondata tocmai in anul 1209 de cativa profesori plecati, culmea, de la Oxford, dupa o disputa. Acum, Oxford si Cambridge au o rivalitate istorica in plan academic.

2 Universitatea Oxford

Pe locul 2 in acest an se claseaza Universitatea Oxford, cea mai veche universitate din lumea anglofona, datand din secolul al 11-lea. Universitatea s-a clasat chiar pe locul 4 intr-un clasament cu toate universitatile din lume, clasament realizat de The Times in anul 2015.

La Oxford invata aproximativ 17 mii de studenti. Studiile dureaza 3 ani in cele mai multe cazuri, exceptie fac studiile de filozofie de 4 ani si cele de medicina de 6 ani.

3 Top 10 universitati din Anglia – St. Andrews

Universitatea Saint Andrews se afla pe locul 3 intre cele mai bune institutii din Regat si se afla pe coasta de est a Scotiei. 30% dintre studentii universitatii sunt proveniti din 100 de tari, avand deschidere pentru elevii veniti din afara tarii.

4 London School of Economics

Pe locul 4 se afla o universitate care a dat lumii 16 laureati Nobel si este a treia universitate de profil economic din lume, dupa MIT si Harvard. Daca o asemenea descriere nu v-a convins inca despre calitatea acestei institutii de invatamant, iata cativa dintre absolventii ei, de-a lungul timpului: de la George Soros, Mick Jagger, David Rockefeller pana la Monica Lewinsky.

5 Top 10 universitati din Anglia – Imperial College London

Imperial College London e o universitate publica din Londra ce e specializata in stiinta, inginerie, medicina si afaceri. Universitatea are in jur de 13.500 de studenti si 3300 de profesori dar si cercetatori. Absolventii ei sunt printre cei mai cautati din intreaga lume, fiind vorba si de 15 laureati Nobel si doi castigatori de medalie Fields.

Poate cel mai cunoscut absolvent al universitatii este Brian May, chitaristul de la Queen care e si un renumit fizician ce lucreaza pentru Nasa.

6 Durham

Universitatea din Durham se claseaza pe locul 6 din 10, e o universitatea cu traditii dar si cu valori moderne. Aceasta universitate e a treia ca vechime din Regat, dupa Oxford si Cambridge.

7 Top 10 universitati din Anglia – Lancaster

Universitatea din Lancaster e renumita pentru calitatea cercetarii stiintifice desfasurate, are peste 50 de ani de activitate si include doar 4 facultati: de Arte si Stiinte Sociale, Facultate de Medicina, Facultate de Stiinte si Tehnologie dar si Facultate de Management.

8 Loughborough

Universitatea din Louchborough gazduieste Departamentele de Chimie, Informatica, Stiinte Matematice, Fizica si Centrul de Educatie Matematica.

Institutia e renumita pentru unul dintre cele mai importante centre pentru predarea si cercetarea in STEM.

9 Top 10 universitati din Anglia – Bath

Universitatea din Bath este pe locul 2 intr-un clasament in ceea ce priveste viata de student in Anglia. 93% dintre cei care au urmat studiile acestei universitati s-au declarat multumiti, iar 94% dintre ei isi gasesc loc de munca imediat dupa absolvire. Viata sociala a tinerilor din cadrul Universitatii din Bath este una activa si benefica dezvoltarii personale.

10 University College London

Ultima in clasamentul celor mai bune 10 universitati din Anglia este University College London. Este cea mai mare din cadrul mega-universitatii federale University of London si a fost prima din Regat care a acceptat studenti persoane de alta religie decat cea anglicana dar si femei.

Cea mai buna dintre facultatile sale este cea de drept. Printre absolventii de la University College London se numara celebritati precum Mahatma Gandhi, Alexander Graham Bell dar si comicul Ricky Gervais si toti cei patru membri ai formatiei Coldplay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.