Patru români au dosare penale în Italia pentru că nu au respectat zona de carantină

0
566
FOTO: ulleo /Pixabay.com
FOTO: ulleo /Pixabay.com

Patru români au dosare penale în Italia pentru că nu au respectat zona de carantină impusă de autoritățile din nordul țării. Aceștia au încercat să evite controlul polițiștilor și au traversat un câmp pe jos.

Alături de cei patru au mai fost prinși doi italieni și un marocan. Aceștia riscă acum o amendă de la 200 de euro sau trei luni de închisoare.

În prezent, 11 localități din nordul Italiei sunt în carantină și au restricții de circulație, din cauza epidemiei de coronavirus. Numărul de cazuri de infectare a ajuns în Italia, joi seara, la 650. Trei persoane au murit ieri, numărul de decese ajungând la 17.

Cele mai afectate zone rămân Lombardia și Veneto, unde sunt cele 11 localități aflate în carantină. Virusul a fost confirmat şi la pacienţi din regiunile Liguria, Las Marcas, Lazio, Sicilia, Toscana, Campania, Piemonte, Trentino Alto Adige şi Abruzzo.

Un italian infectat cu noul coronavirus, în vârstă de 71 de ani, este bănuit că ar fi adus virusul și în România. Acesta a fost săptămâna trecută în țara noastră, iar când s-a întors în Italia a fost internat într-un spital din Rimini depistat cu noul coronavirus.

Un tânăr din Gorj a fost testat pozitiv cu COVID-19, iar celelalte persoane cu care italianul a intrat în contact au fost băgate în carantină.

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat că o problemă care ar putea scăpa de sub control este reprezentată de românii care călătoresc cu mașina și nu pot fi verificați foarte riguros la graniță dacă vin din regiunile cu risc din Italia.

Orban a făcut apel la buna credință a acestora și le-a cerut românilor să evite călătoriile care nu sunt necesare din și în Italia. În cele două regiuni de risc, Lombardia și Veneto, trăiesc în jur de 200.000 de români, iar în localitățile italiene vizate de măsuri de izolare sunt 8.000 de români.

Premierul a spus că Ambasada României în Italia, consulatele, tot personalul acestora sunt pregătite să ofere ajutor permanent persoanelor care sunt în localitățile izolate din Italia.  Din și spre Italia există peste 170 de zboruri pe săptămână. Românii care vin din localitățile care sunt vizate de măsuri de izolare trebuie să intre în carantină 14 zile.

FOTO: ulleo /Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.