Cele mai mari aeroporturi din Europa. Care sunt ”nodurile” aviatice de pe continentul nostru

Cele mai mari aeroporturi din Europa numara anual peste 50 de milioane de pasageri si peste 400.000 de aeronave care aterizeaza anual.

0
2143

Cele mai mari aeroporturi din Europa numara anual peste 50 de milioane de pasageri si peste 400.000 de aeronave care aterizeaza anual.
Tarile din vestul continentului sunt cele care se regasesc in topul cu cele mai mari aeroporturi din Europa.

Cele mai mari aeroporturi din Europa. Aeroportul Heathrow din Londra

Cu aproape 70 de milioane de pasageri care ii trec pragul anual, aeroportul Heathrow din Londra este cel mai mare din Europa.
Aeroportul are 5 terminale si 2 piste folosite la decolarea şi aterizarea a peste 450 000 de aeronave anual. Este hub principal pentru British Midland International si pentru British Airways, coform airlinestravel.ro

Cele mai mari aeroporturi din Europa. Aeroportul Charles de Gaulle din Paris

Aeroportul Charles de Gaulle din Paris este cel mai mare aeroport din Franta si al doilea, ca marime, in Europa.
Situat la 25 de kilometri de Paris, in localitatea Roissy-en-France, aeroportul are 3 terminale mari, 4 piste folosite la decolarea si aterizarea a peste 500.000 e nave anual, potrivit „Paris Airport Statistic”.

Cele mai mari aeroporturi din Europa. Aeroportul Frankfurt

Cel mai mare aeroport din Germania si al treilea, in topul Europei, se afla in Frankfurt. Orasul este un important centru business al tarii si miloane de pasageri ajung aici anual.
Aeroportul Frankfurt are 2 terminale mari, mai multe subterminale si 4 piste pentru 480.000 de avioane.

Cele mai mari aeroporturi din Europa. Aeroportul Schiphol din Amsterdam

Aeroportul Schiphol se afla la 20 de kilometri de centrul orasului Amsterdam si este vizitat anual de peste 50 de milioane de turisti.
Aeroportul a fost conceput ca un singur terminal, cu o zona centrala mare – plaza – catre care converg toate coridoarele de sosiri si plecari. Acestea sunt impartite in 3 zone, in funcţie de companiile aeriene si destinatiile pe care le deservesc, informeaza viajoa.ro.
Spre deosebire de celelalte, aeroportul Schiphol se remarca prin faptul ca este situat la 3.9 metri sub nivelul marii.

Cele mai mari aeroporturi din Europa. Aeroportul Barajas din Madrid

Aeroportul Barajas este cel mai mare si cel mai aglomerat aeroport al Spaniei. Cu o suprafata de 3.050 hectare, este traversat anual de peste 40 de milioane de oameni.
Aeroportul este baza companiilor Iberia si Air Europe si considerat al doilea cel mai “ocupat” aeroport din Europa, potrivit newsfly.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.