Retete traditionale romanesti: gogosi de post . Gogosi de post pufoase si aromate reteta simpla. Gogosile pot fi prajite in ulei sau coapte in cuptor.
Gogosi pufoase fara oua sau lapte, facute cu suc si pulpa de portocale si aromatizate cu vanilie si coaja de lamaie. Un dulce simplu de post, ieftin, rapid si usor de preparat.
Retete traditionale romanesti: gogosi de post
Daca facem gogosi de post (vegane), acestea nu trebuie sa fie fade si fara gust. Nu dorim sa mancam o paine dulce si atat. Decat asa, mai bine ne ungem o felie de paine cu dulceata. Daca tot nu putem pune oua, lapte sau unt, macar sa ajutam aluatul de gogosi de post cu niste arome naturale puse in cantitate mai mare decat in cazul gogosilor clasice (chiar dublu).
Retete traditionale romanesti: gogosi de post
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 20 min
Gata in: 30 min
INGREDIENTE
500 g faină
250 ml apă (călduţă, neapărat!)
25 g drojdie proaspătă
50 ml ulei
2-3 linguri zahăr
2 fiole esență de vanilie
1 praf de sare
Retete traditionale romanesti: gogosi de post
MOD DE PREPARARE
Asta este cea mai bună și rapidă rețetă pentru gogoşi de post pufoase și aromate! Sunt ieftine, se fac fără efort și sunt desertul perfect pentru zilele în care ții post dar vrei să te răsfeți cu ceva dulce!
Retete traditionale romanesti: gogosi de post
Dizolvă drojdia în puțină apă călduță. Dacă ai drojdie uscată, folosești doar 10 grame.
Combină, într-un castron măricel, făina cu sarea și sarea. Adaugă drojdia desfăcută în apă călduță, esența, uleiul.
Retete traditionale romanesti: gogosi de post
Toarnă, treptat și amestecând continuu, restul de apă călduță, până obții un aluat omogen și lipicios, dar care nu se lipește de mâini. Acoperă cu un prosop (umezit, de preferat) și lasă la dospit până își dublează volumul.
Retete traditionale romanesti: gogosi de post
Unge masa cu puțin ulei. Pune aluatul, mai frământă de 2-3 ori și întinde-l cu sucitorul. Formează, cu paharul, gogoșile. Lasă să mai crească 2-3 minute.
Retete traditionale romanesti: gogosi de post
Încinge ulei într-un vas înăltuț și pune la prăjit gogoșile. Când sunt gata, scoate-le pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei, pudrează-le cu zahăr vanilat și… sunt numai bune de servit!