Vești bune pentru moldovenii care lucrează în Spania, Germania, Anglia și Italia: Noi zboruri anunțate

0
602
FOTO: cadiju1968/Pixabay.com
FOTO: cadiju1968/Pixabay.com

Moldovenii care lucrează în Spania, Marea Britanie, Germania și Italia vor avea la dispoziție noi zboruri spre casă începând cu vara anului viitor. Compania aeriană Wizz Air a anunțat că Aeroportul din Iași va avea șase noi zboruri. Începând din vara anului 2020 vor fi introduse curse către Barcelona, Londra (Southend), Berlin, Bari, Torino și Verona.

Chiar dacă vor fi operate de vara viitoare, pentru aceste curse au fost deja puse în vânzare bilete. De asemenea, reprezentanții companiei au anunțat și că vor crește numărul de zboruri săptămânale pe rute deja existente: Roma, Bologna, Bruxelles și Tel Aviv.

„Sunt încântat că după anunţul extinderii bazei de la Bucureşti venim cu veşti bune şi pentru Iaşi. Deschidem şase noi rute de la Iaşi către Barcelona, Berlin, Bari, Torino, Verona şi Londra-Southend. Vom aloca o a treia aeronavă de tip Airbus A320 bazei de la Iaşi. Anul viitor ajungem la 20 de rute pe aeroportul din Iaşi”, a declarat manangin director Wizz Air, Stephen Jones.

Directorul Aeroportului Iași, Cătălin Bulgariu, a transmis că în acest an, traficul va ajunge la 1,4 milioane de pasageri, iar anul viitor, numărul va crește și va depăși aeroportul din Timișoara. Pe primele locuri la numărul de călători transportați se află aeroporturilor București și Cluj.

„Este o creștere constantă, continuă și consolidată, care arată puterea Iașului în această regiune ca cel mai important aeroport. Cel mai probabil la anul vom depăși Timișoara în clasamentul național. Până anul viitor, la 1 august, când este prima cursă, vom finaliza zona de preîmbarcare, astfel încât cele trei aeronave să poată fi operate în același timp și vom finaliza extinderea de platformă și calea de rulare pentru a avea o mai bună eficiență a utilizării pistei”, a declarat directorul Aeroportului Iași, Cătălin Bulgariu, în cadrul unei conferințe de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.