Cate ore faci din Anglia pana in Romania – Traseul cel mai scurt

0
10808
cate ore faci din anglia pana in romania
cate ore faci din anglia pana in romania

Cate ore faci din Anglia pana in Romania cu masina dar si cu avionul. Ruta cea mai scurta pentru automobil si timpul in care poate fi efectuata de un sofer.

Din start va spunem ca drumul pe care il recomanda cei mai multi soferi, transportatori si specialisti intre cele doua tari este prin Dartford – Dover, feribotul catre Calais, Franta – o calatorie de o ora jumatate sau optiunea EuroTunel. Urmeaza Gent, Belgia catre Bruxelles – Koln, Germania – Frankfurt am Maine – Nurnberg – Vierna, Austria – Budapesta, Ungaria si granita cu Romania.

Timpul in care poate fi strabatut acest traseu e dificil de estimat pentru ca oscileaza in functie de zona din Anglia din care pleci si zona din Romania in care vrei sa ajungi.

Cert este ca ai nevoie de minimum doua zile pentru a ajunge. Datele Google Maps care calculeaza timpul in functie de limita maxima pe toate zonele traseului este de 27 de ore. Soferii care au facut acest traseu sustin ca mai aproape de realitate ar fi 30 de ore in cel mai optimist scenariu.

Cert e ca daca nu ai un sofer de schimb poti face lejer in 3 zile acest traseu ce are peste 2000 de km.

Cate ore faci din Anglia pana in Romania cu avionul

Daca esti cu adevarat grabit alegi varianta de transport cea mai eficienta: avionul. Cu avionul vei face in jur de 3 ore, 3:15, in functie de companie, zbor, orasul de plecare. Exista si zboruri cu escale, insa chiar si acestea ajung in 4 ore.

Preturile unui bilet de zbor intre Bucuresti si Londra incep de la 30 de euro. Cu autocarul poti merge de la Bucuresti la Londra cu preturi de la 360 de lei.

In cazul in care mergeti cu masina personala trebuie sa luati in considerare ca trebuie platit feribotul la Calais si Donver, varianta cea mai ieftina, puteti alege Euro Tunelul care costa intre 23 si 127 de lire in functie de durata calatoriei sau feribotul cu trecere din Olanda care costa 500 de euro pentru ca dureaza 6-7 ore.

Cate ore faci din Anglia pana in Romania – taxe de drum si amenzi

Trebuie sa stiti ca pe langa taxele prezentate mai sus la feribot sau EuroTunel, nu aveti alte taxe de drum de platit nici pentru autostrada sau vigneta. Singurele taxe care ar mai putea sa apara sunt pentru anumite tunele sau poduri.

Mai important de mentionat este ca chiar daca vreti sa obtineti cel mai bun timp pe distanta Romania – Anglia, nu depasiti viteza legala pentru ca amenzile pe teritoriul Angliei incep de la 100 de lire cel putin si sunt foarte costisitoare si in celelalte state, iar cu politistii nu va veti putea intelege asa cum poate se mai intampla in Romania.

In alta ordine de idei, legea transporturilor prevede amenzi maxime pentru soferii care nu respecta normele in ceea ce priveste numarul de ore petrecute la volan asa ca nu exagerati nici cu acest lucru. Daca nu respectati pauzele si normele care fac referire la perioada de odihna pentru sofer riscati amenzi de pana la 2500 de lire sterline.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.