Mancare traditionala Spania: curry de curcan si orez cu legume

0
31
mancare traditionala spania curry de curcan si orez cu legume

Mancare traditionala Spania: curry de curcan si orez cu legume. Carnea de curcan, asociată cu un sos de legume parfumat cu curry şi orez, constituie un preparat foarte potrivit pentru un prânz în zilele de după Revelion.

Mancare traditionala Spania: curry de curcan si orez cu legume

Număr de porţii: 2

Ingrediente:
250 de grame de file de curcan
170 de grame de orez thai (sau ce preferaţi din tipurile care rămân cu bobul ferm după fierbere)
4 cartofi mari
2 morcovi
1 ceapă
200 de mililitri de smântână lichidă
3 linguri de pudră de curry
1 vârf de cuţit de pudră de ardei iute
300 de mililitri de supă de legume sau pui
2 linguriţe de pătrunjel sau coriandru
Piper

Mancare traditionala Spania: curry de curcan si orez cu legume

Mod de preparare:

Cartofii, morcovii, ceapa se curăţă, se spală. Cartofii se taie cuburi, morcovii se taie rondele şi se fierb în apă cu sare timp de 15 minute.

Între timp se fierbe şi orezul, în apă cu sare.

Mancare traditionala Spania: curry de curcan si orez cu legume

 

Ceapa se taie rondele, se căleşte în puţin ulei de măsline, la foc mare, timp de 2 minute. Se adaugă carnea de curcan spălată şi tăiată cuburi şi se menţine pe foc mare timp de 5 minute. Se adaugă supa şi se amestecă bine, după care se pune smântâna, piperul, verdeaţa, pudra de curry. Se mai lasă 2 – 3 minute pe foc mediu.

Mancare traditionala Spania: curry de curcan si orez cu legume

 

Se adaugă legumele scurse de apă şi, după gust, pudră de ardei iute. Se mai lasă pe foc potrivit 10 minute.

Carnea şi legumele se servesc alături de orezul fiert.

Ce este Curry

Curry este numele generic adoptat în Occident pentru a descrie o serie de mâncăruri elaborate cu un amestec de condimente, tipic bucătăriilor asiatice. Numele a fost popularizat de către coloniștii britanici din India și era utilizat pentru a descrie o serie de mâncăruri locale cu sos.

Mancare traditionala Spania: curry de curcan si orez cu legume

Cuvântul curry deriva din “kari” însemnând “sos” în limba tamilă. De fapt, cuvântul este foarte puțin utilizat în India, unde se preferă denumiri locale, dintre care cea mai cunoscută este “massala” care înseamnă „amestec”.

Mancare traditionala Spania: curry de curcan si orez cu legume

Compoziția și proporția condimentelor utilizate variază. Cu toate acestea, se poate spune că un curry conține în general ghimbir, usturoi, ceapă, coriandru, cardamom, chimen, scorțișoară, curcuma, ardei iute, fenicul, asafoetida, cuișoare, sare, semințe de muștar etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here