Un microbuz care pleca din Italia spre România a fost prins circulând pe contrasens

0
490
FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

În dimineața zilei de sâmbătă, Poliția din localitatea italiană Genova a primit mai multe apeluri de la șoferi îngroziți care semnalau prezența unui microbuz pe constrase pe autostrada A10.

Potrivit La Stampa, microbuzul era condus de un român, avea la bord 7 pasageri și se îndrepta spre România. Polițiștii au stabilit că mașina intrase pe autostradă în apropiere de Genova și a mers o bună bucată pe contrasens, până a intrat pe o altă autostradă.

Șoferul le-a spus polițiștilor că venea din Franța și se îndrepta spre România. Conducătorul a rămas fără permis de conducere, iar microbuzul a fost pus sub sechestru administrativ pentru o perioadă de trei luni.

Nu e prima dată când, în Europa, românii sunt surprinși conducând pe contrasens. Însă știrile veneau din Marea Britanie, acolo unde se circulă invers față de România și majoritatea țărilor din Europa.

Cel mai recent caz a apărut în presa britanică la sfârșitul lunii octombrie. Un român în vârstă de 34 de ani a fost oprit de polițiștii britanici în timp ce conducea pe contrasens. În fața judecătorilor din South Tyneside, românul a spus că așa se conduce în țara sa, pe cealaltă parte a șoselei.

Potrivit sunderlandecho.com, românul era și în stare de ebrietate la volan și a recunoscut că a băut înainte. Românul a primit o amendă de 1.000 de lire și nu mai are dreptul să conducă pentru o perioadă de 17 luni.

Tot în octombrie, un alt român care a circulat pe contrasens a ajuns în presa din Regat. Din păcate, neatenția acestuia a dus la un accident grav. În urma impactului, o femeie și-a pierdut viața, iar alte două persoane au ajuns la spital.

Potrivit Daily Mail, Viorel Grancea a provocat accidentul pentru că a intrat pe contrasens. Acesta era la volanul unei mașini în care erau patru pasageri, toți români și multe bagaje.

Mașina a lovit frontal un alt vehicul pe A69, iar anchetatorii au ajuns la concluzia că acesta a încurcat sensurile de mers și a aplicat regulile de România. Procurorii spun că românul a fost aproape să provoace un alt accident înainte de impact, pentru că se afla pe contra sens. Cel care se afla la volan l-a atenționat, însă acesta a crezut în continuare că e pe sensul corect de mers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.