Primul român din străinătate care a votat: „Haideți să jucăm în echipă”

0
450
FOTO: Ioan Macaveiu/Facebook
FOTO: Ioan Macaveiu/Facebook

Prima secție de votare din străinătate pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale s-a deschis în Auckland, Noua Zeelandă. Primul votant a fost Ioan Macaveiu.

„Astăzi am facut schimb cu Mădălina Ghibuşi și am fost primul român de pe glob care a votat în turul al 2-lea al alegerilor prezidențiale 2019. Am votat cu gândul că de aici de la „capătul lumii” vom contribui, împreună cu familia și prietenii noștri, la o nouă șansă pe care România o merita atât, atât de tare”, a scris tânărul pe Facebook.

Ioan Macaveiu spune că a mers la vot și cu gândul la toți cei care au votat în primul tur cu un anumit candidat, fără să-l numească, „și nu mai vor să voteze și în acest weekend. Acestora le transmite că speră „tare mult” să se răzgândească.

„Haideți să jucăm în echipă și dăm un +plus de energie fratelui nostru experimentat, lent și tăcut și împreună să-i arătăm și fratelui mai în vârstă, egocentric și neinformat că noi cei tineri, visători, implicați și motivați ne dorim o țară mai bună pentru toți românii”, mai scrie tânărul în postarea sa.

Votul din Diaspora pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale 2019 va fi organizat, ca și în primul tur, timp de trei zile. Astfel, românii din străinătate sunt așteptați la urne în zilele de 22, 24 și 24 noiembrie.

Primele secții de votare s-au deschis în Noua Zeelandă și Australia. Programul secțiile de votare este următorul: vineri, între 12:00 și 21:00 (orele locale), sâmbătă, între 07:00 și 21:00 și duminică, între 07:00 și 21:00.

Cei care se află la coadă în momentul închiderii secției de votare, își vor putea exercita dreptul până la ora 23:59.

Pentru alegeri prezidențiale 2019, în diaspora au fost organizate 835 de secţii de votare. Lista completă a secțiilor din diaspora, precum și o hartă interactivă a acestora, pot fi consultate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

„Organizarea celor 835 de secţii de votare din străinătate reprezintă rezultatul eforturilor susţinute şi al implicării tuturor şefilor de misiuni şi a personalului Corpului Diplomatic şi Consular aflat în coordonarea acestora. Subliniem că buna funcţionare a unui număr record de secţii de votare în afara ţării, în condiţiile desfăşurării votului pe parcursul a trei zile, pentru fiecare dintre cele două tururi de scrutin, implică atât o coordonare strânsă între instituţiile partenere (Autoritatea Electorală Permanentă, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale), cât şi cooperarea cu formaţiunile politice care vor nominaliza reprezentanţi în birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate şi cu comunităţile de români din străinătate”, se arată într-un comunicat MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.