Români acuzați în Italia că stau pe ajutor social: „Preferă toți să stea acasă”

0
533
FOTO: tookapic/Pixabay.com
FOTO: tookapic/Pixabay.com

O firmă de curățenie din localitatea italiană Senigallia, provincia Ancona, în care există o comunitate de români mare, caută 16 lucrători de mai multe luni și nu reușește să găsească. Firma este condusă de o româncă și s-a adresat în special conaționalilor din Italia.

Însă, a primit doar refuzuri și spune, citată de Corierre Adriatico, că „preferă toți să stea acasă cu venitul de cetățenie (n.r. un venit minim garanta care se acordă în Italia similar ajutorului social din România).

Antreprenoarea Mihaela Rujoiu le-a spus jurnaliștilor italieni că multe persoane care s-au prezentat la interviul de angajare au avut tot felul de pretenții la limita legii sau chiar ilegale.

Unii dintre ei i-au spus că ar vrea să lucreze doar câteva luni ca să poată lua apoi șomaj. Alții au cerut să lucreze fără contract de muncă, „la negru”, astfel încât să primească și „venitul de cetățenie”.

Mihaela Rujoiu e în Italia din 1991. S-a angajat prima dată când a ajuns în Peninsulă chiar în acest domeniu, iar apoi și-a deschis propria firmă de curățenie cu 15 angajați, iar acum este în căutare de alți 16 colaboratori.

„Am nevoie urgentă de acești oameni pentru sectorul hotelier de unii dintre ei aș avea nevoie imediat, de alții din luna martie. Accept și bărbați, se descurcă bine și ei la făcut curățenie, mai ales că există și geamurile exterioare ale hotelurilor care trebuie curățate pe lângă cele interioare.

Atâta timp cât sunt oameni serioși, responsabili, cu dorința de a munci, nu contează dacă e femei sau bărbat”, a declarat Mihaela Rujoiu, potrivit Rotalianul.com.

FOTO: tookapic/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.