Franța. Un român a condus pe contrasens până a lovit o mașină

0
552
FOTO: tookapic/Pixabay.com
FOTO: tookapic/Pixabay.com

Un român stabilit în Franța a condus pe o distanță de 15 kilometri pe o șosea, în timpul nopții. Călătoria lui s-a terminat după ce a lovit o mașină.

Potrivit centre-presse.fr, când au ajuns oamenii legii în locul accidentului, românul a încercat să se apere: „Nu eu am mers pe contrasens, ci celălalt șofer”.

Însă acest incident nu a fost totul. Polițiștii au descoperit că mașina pe care o conducea era furată, el însă susținând că a luat-o de la un prieten. Mai mult, asupra sa a fost găsit și un pachet de cocaină și a spus că urma să-l facă cadou pentru prieten.

În urma acestor fapte, procurorii au cerut pentru român doi ani de închisoare și o amendă de 100 de euro. Acuzatul a refuzat să-și angajeze un avocat.

În urmă cu două săptămâni, o româncă a fost reținută de polițiștii maghiari, după ce a provocat două accidente în norul Budapestei, pentru că mergea pe contrasens.

Mai multe echipaje de poliție au pornit spre mașina pe care românca o conducea, după ce au primit mai multe alerte de la alți participanți în trafic. Între timp, un alt apel anunța că mașina care circula pe contrasens a intrat în coliziune cu un tir, dar a plecat mai departe.

Nici când au ajuns-o polițiștii din urmă, șoferița nu a vrut să oprească. Mașina ei s-a izbit de una dintre mașinile de Poliție. Din fericire, nu a fost nimeni rănit. Femeia, în vârstă de 36 de ani, a fost reținută.

În luna decembrie a anului trecut, un șofer român a rămas fără mașină, după ce a fost prins circulând pe contrasens.

Poliția din localitatea italiană Genova a primit mai multe apeluri de la șoferi îngroziți care semnalau prezența unui microbuz pe constrase pe autostrada A10.

Potrivit La Stampa, microbuzul era condus de un român, avea la bord 7 pasageri și se îndrepta spre România. Polițiștii au stabilit că mașina intrase pe autostradă în apropiere de Genova și a mers o bună bucată pe contrasens, până a intrat pe o altă autostradă.

Șoferul le-a spus polițiștilor că venea din Franța și se îndrepta spre România. Conducătorul a rămas fără permis de conducere, iar microbuzul a fost pus sub sechestru administrativ pentru o perioadă de trei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.