Un român e dat exemplu în presa din Italia pentru civismul său

0
501
Polițiștii și femeia care a pierdut banii Foto: ravennatoday.it
Polițiștii și femeia care a pierdut banii Foto: ravennatoday.it

Un român rezident în localitatea italiană Ravenna a fost dat exemplu în presa locală pentru civismul de care a dat dovadă.

Potrivit Ravenna Today, românul a găsit 100 de euro în apropierea unui bancomat și fără să stea prea mult pe gânduri, i-a predat agenților de la Poliția Municipală, în speranța că va fi descoperit cel care i-a pierdut.

În timp scurt, oamenii legii au descoperit că o femeie îi pierduse, după ce tocmai făcuse o retragere de numerar de la bancomat. Cel mai probabil, cele două bancnote de 50 de euro i-au căzut. Polițiștii i-au dat banii înapoi, iar femeia i-a mulțumit românului care i-a găsit pentru gestul său.

În urmă cu o săptămână, o româncă stabilită în Italia a ajuns subiect în presa din Peninsulă după ce a restituit un portofel cu 4.000 de euro pe care îl găsise. Femeia, în vârstă de 40 de ani, a găsit portofelul într-un centru comercial din Milano.

Pe lângă bani mai erau acte și carduri bancare. Publicația Cronaca Ossona scrie că imediat ce a găsit portofelul cu bani românca s-a dus imediat la un echipaj de poliție și le-a spus ce s-a întâmplat.

Polițiștii l-au găsit pe bărbatul care își pierduse portofelul, iar acesta a fost recunoscător și a s-a bucurat că încă mai există generozitate printre oameni.

Gestul a fost apreciat și de reprezentanții autorităților locale din Milana, care au transmis că „a dat dovadă de onestitate și responsabilitate civică”, iar dacă „toți oamenii ar fi așa, lumea și Italia ar fi fantastice”.

Anul trecut, o româncă de 42 de ani, care locuiește la Roma de 17 ani, a găsit un portofel în care erau 2.000 de euro. Potrivit repubblica.it, Laura Maria Dudaș a găsit portofelul în timp ce se îndrepta spre cabinetul medical.

A sunat la poliție și în timp ce aștepta oamenii legii, a povestit presei că mai mulți trecători s-au oferit să ducă ei portofelul, însă nu a avut încredere. Portofelul îi aparținea unui cetățean egiptean, care avea un magazin în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.