Tânărul care a demisionat din Poliția Română după 20 de zile se întoarce în Spania

0
674
FOTO: Facebook/Spr Diamantul
FOTO: Facebook/Spr Diamantul

George Boran, un tânăr în vârstă de 20 de ani, care a venit din Spania ca să se facă polițist în România a rezistat doar 20 de zile în sistem. A trăit în Spania de la 3 ani, dar a ales să vină în România la vârsta majoratului ca să-și urmeze visul de a deveni polițist.

În toamna aceasta a absolvit școala și a fost repartizat în Prahova, la secția de poliție rurală din Drajna. Condițiile din Poliția Română l-au făcut să renunțe la scurt timp.

Acum, planul lui este ca la întoarcerea în Spania să-și obțină cetățenia și să se facă polițist acolo.

Înainte să plece din poliție, tânărul a distribuit pe Facebook o scrisoare deschisă pe care au apreciat-o și sindicaliștii români ai polițiștilor.

„Totul a fost bine până când am intrat în școala de agenți de poliție şi m-am lovit de bătăile de joc excesive venite din partea cadrelor, de uniforma ruptă și pantalonii cu gauri în loc de buzunare, care mi-au fost oferiți”, povestește George Boran în scrisoarea sa.

Probleme și mai importante au apărut după ce a absolvit școala de poliție și a trecut la munca de teren.

„Odată ce am terminat cu examenele și am absolvit școala, am primit o pereche de pantaloni care nu erau de talia mea şi nu intrau pe mine, o cămașă cu însemne, o pereche de pantofi și câteva geci de poliție cu care urma să mă descurc următoarele săptămâni pe teren.

Am absolvit şcoala pe 20 septembrie 2019 iar pe 1 octombrie 2019 a trebuit să mă deplasez la IPJ Prahova unde eu, împreună cu zeci de proaspeți absolvenți, a trebuit să ne căutăm cazare în Ploiești deoarece ne-au plimbat o săptămână până să știm unde am fost repartizați.

Mai concret, vreau să spun că în 5 zile am cheltuit peste 800 de lei pe cazare, mâncare și transport, deoarece demersurile au fost făcute cu calm și nepăsare, fără a se ține cont de problemele și de situația noastră de tineri şi proaspeți absolvenți.

Scârbit fiind din școală, cănd am ajuns la IPJ Prahova, unde am observat lipsurile logistice cât și multe „drepturi” care figurau doar în scris, am decis să îmi dau demisia.

Din momentul acela au început bătăile de joc şi „miştourile” din partea unor colegi cu funcții înalte. De exemplu: „Sper să ai frigiderul destul de mare acasă fiindcă ți-l vor umple cei de la conducere”.

Odata depusă demisia aveam nevoie de semnătura Inspectorului Şef, pe care l-am asteptat de mai multe ori căte 8 ore pe zi, timp în care am ajutat un coleg să facă arhivă.. măcar ca să nu pierd timpul…”, mai spune tânărul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.