Brexit. Mesaj amenințător într-un bloc la adresa străinilor

0
559

Unii dintre cei mai înverșunați susținători ai ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, care au îmbrățișat mesajele îndreptate împotriva migranților, au început să-și arate colții imediat după Brexit.

Într-un bloc din Norwich, în estul Angliei, a apărut în ziua Brexit-ului un mesaj prin care locatarii erau informați că singura limbă care se vorbește în clădire este doar engleza.

„În sfârșit ne-am luat ţara înapoi (…) nu tolerăm în apartamente oameni care vorbesc alte limbi decât engleza”, scrie în anunțul tipărit pe o foaie A4 și lipit pe ușile ieșirilor de urgență, potrvit publicației locale Eastern Daily Press.

Acest afiș a fost multiplicat și a fost lipit la fiecare din cele 15 etaje ale clădirii Winchester Tower. „Suntem din nou propriii noştri stăpâni” şi „Engleza Reginei este limba vorbită aici”, au ținut să transmită cei care au împrăștiat „manifestul”.

Blocul cu 95 de apartamente este în proprietatea Consiliului Local Norwich și este locuit de chiriași care au, în medie, peste 55 de ani.

„Dacă vreți să vorbiți în limba voastră maternă, oricare ar fi ea, vă sugerăm să vă întoarceți în țara voastră și să predați apartamentul pentru a putea locui britanici în el și pentru a ne putea întoarce la normalitatea de dinainte ca voi să ne infectați măreața noastră insulă de odinioară.

Alegerea e simplă: supuneți-vă regulii majorității sau plecați! Nu va mai trece mult până când guvernul nostru va aplica reguli prin care pune britanicii pe primul loc. Deci, ori evoluați, ori plecați”, mai transmite cel care a făcut afișul cu mesaj intolerant.

FOTO: Eastern Daily Press
FOTO: Eastern Daily Press

Un număr de 435.700 de cetățeni au solicitat rezidență în Marea Britanie, înainte de ieșirea țării din Uniunea Europeană. Potrivit autorităților din Regatul Unit, aproape 2,6 milioane de cetățeni UE au cerut rezidență în Marea Britanie.

Cetățenii UE aflați în Marea Britanie au termen până pe 30 iunie 2021 pentru a depune cererea de rezidență. Cetățenii românii pot găsi instrucțiuni aici privind depunerea cererii de rezidență.

Marea Britanie ar putea introduce rapid un sistem de imigrație pe bază de puncte, după modelul australian. Ministrul britanic de Interne, Priti Patel, ar urma să își informeze colegii din Guvernul condus de Boris Johnson că Regatul Unit trebuie să implementeze un sistem de imigrație pe bază de puncte până la sfârșitul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.