Insulte la adresa a două firme românești din Londra: „Plecați acasă!”

0
553
FOTO: RFI
FOTO: RFI

Două firme românești cu sediul în nordul Londrei au primit scrisori anonime cu insulte xenofobe. Potrivit jurnalistului Petru Clej, într-o corespondență pentru Radio France International, cele două firme se află în cartierul Burnt Oak, unde sunt foarte mulți români.

Una dintre firme administrează o covrigărie, iar scrisoarea a primit-o prin poștă, săptămâna trecută.

„Nu v-ați îndepărtat destul de mult. Ar fi trebuit să vă întoarceți în România – cu țiganii voștri. Nu sunteți bineveniți aici – Și niciodată nu veți fi. Sperăm ca Brexit va opri mai mulți dintre voi să vină Aici. Suntem sătui să nu mai auzim limba noastră în propria noastră țară.

Numai mergem niciodată la cele 12 magazine alimentare din centrul comercial Watling Avenue, restul sunt magazine ieftine de haine și magazine ponosite de mărunțișuri (niciunul dintre aceste magazine nu este românesc). De aceea nu are niciun rost să mergem la acest centru comercial.

O să aveți doar români în magazinul vostru și sper să nu rezistați mult și putem să vedem duși. Plecați odată.” – este traducerea textului original în engleză.

În același plic, alături de scrisoare, era și o copie a unui articol în care se vorbea despre trei frați cetățeni români cre au fost condamnați la închisoare pentru trafic de persoane și exploatare prin muncă.

Proprietarul covrigăriei, Andrei Liviu Chiroșcă, a spus pentru RFI că e a doua oară când primește un astfel de mesaj, nu a depus plângere la poliție și deocamdată este bine primit în zonă.

„Am primit o scrisoare identică anul trecut când Marea Britanie nu ieșise încă din Uniunea Europeană. Succes lor dacă asta vor. România e tot casa mea”, a spus patronul covrigăriei, pentru RFI.

O altă scrisoare a fost primită și de un birou de contabilitate al cărui proprietar este tot un român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.