O femeie din România, căutată de 19 ani pentru răpire și omor, eliberată din greșeală de autoritățile spaniole

0
471
FOTO: diegoparra/Pixabay.com
FOTO: diegoparra/Pixabay.com

Un tribunal din Palma de Mallorca a eliberat, dintr-o eroare, o femeie din România, condamnată în țară la 17 ani de închisoare. Aceasta a fost acuzată de răpire și omor.

Românca are 40 de ani și a fost arestată pe data de 26 noiembrie, în baza unui mandat internațional emis de autoritățile române. Însă, a doua zi, autoritățile judiciare au încurcat documentele și au eliberat-o. Aceștia au fost puși în încurcătură și pentru că românca folosise nu mai puțin de patru identități false cât timp a fost fugară.

Autoritățile și-au dat seama de gafa pe care au făcut-o abia după câteva ore, potrivit Diario de Mallorca. Din păcat, femeia rămâne în libertate pentru că legea spaniolă nu permite arestarea de două ori a unei persoane pentru aceeași infracțiune.

În anul 2000, când avea 21 de ani, împreună cu doi complici, femeia a sechestrat un bărbat și l-a bătut până a acceptat să-și vândă locuința. După ce a fost ținut ca un prizoner, agresându-l fizic, bărbatul a decedat la spital din cauza loviturilor. După câțiva ani de proces, a fost condamnată la 17 ani de închisoare, însă a fugit din țară.

Un alt caz în care sunt implicați români e subiect de articole în presa spaniolă. O bandă formată din zeci de români le dă mari bătăi de cap polițiștilor spanioli. Cinci dintre ei au fost prinși de Garda Civilă, iar alții în ultimii ani, însă nu se poate încă vorbi despre restructurarea bandei.

La sfârșitul lunii noiembrie, cei cinci români, originari din județele Galați și Brăila, au fost prinși după ce au furat un generator electric de 15 tone, care ar valora aproximativ 500.000 de euro. Generatorul alimenta 1.000 de locuințe din Alcala de Henares. Potrivit Gărzii Civile, banda terorizează de ani de zile locuitorii și firme din centrul Spaniei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.