Susținătorii Brexit se tem de imigranți. Unul e acum erou după atacul de pe Podul Londrei

0
461
FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Unul dintre cei care au intervenit înainte ca atacatorul de pe Podul Londrei să facă alte victime este un bucătar polonez. Jurnaliștii de la Washington Post scriu că, la scurt timp după ce s-a aflat că unul dintre eroi este polonez, au început din nou dezbaterile dintre susținătorii Brexit și cei care au vrut ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a confirmat că unul dintre cei care au intervenit este de origine poloneză. „Unul dintre lucrurile frumoase ale Londrei este diversitatea oamenilor care trăiesc aici, așa că nu e ceva ieșit din comun faptul că este vorba de un polonez. Iar de fiecare când spun „cei mai buni dintre noi” mă refer și la cetățenii europeni din alte țări care trăiesc aici.

Polonezul, care lucra în clădirea Fishmonger`s Hall, aflată în partea de nord a London Bridge, a luat repede un cord de narval și s-a dus să se lupte cu teroristul.

În clădirea în care era și restaurantul bucătarului polonez, atacatorul, Usman Khan, în vârstă de 28 de ani, participase la o conferință pe tema reabilitării deținuților, organizată de Universitatea Cambridge. Unul dintre absolvenții Cambridge care ținuse un curs la acea conferință se numără printre victime. Avea 25. Cealaltă victimă care a murit era o femeie.

Regina Elisabeta a II-a a transmis sâmbătă un mesaj în care i-a lăudat pe cei care au intervenit pentru a-l imobiliza pe terorist, pe Podul Londrei. Sunt „oameni curajoși, care și-au riscat viața pentru a ajuta în mod altruist și pentru a-i proteja pe alții” – a scris suverana.

În mod ironic, un alt bărbat care a intervenit este un condamnat pentru crimă, care obținuse o zi de permisie din închisoare. Acesta a alergat spre atacator pentru a-i salva viața unei femei. James Ford are 42 de ani și a fost condamnat în 2004 pe viață, cu minim 15 ani executați până să poată cere eliberarea condiționată.

Un alt tânăr care a intervenit este ghid turistic și are 24 de ani. De asemenea, a intervenit și un polițist de la Rutieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.