Marș la Viena pentru salvarea pădurilor din România

0
833
FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Asociația Agent Green, împreună cu mii de apărători ai naturii, au organizat un marș pe străzile Vienei și au cerut să fie salvate pădurile virgine din România.

Protestatarii au ajuns la Ministerul Mediului din Viena cu mesajul: „SAVE ROMANIAN PRIMARY FORESTS”. Aceștia spun că o serie de firme austriece toacă anual milioane de arbori din România și ar trebui responsabilizate.

„Vă spun sincer că sunt foarte plăcut surprins de ce se întâmplă acum la Viena. Totul a început acum o săptămână când am fost invitat de mișcarea Fridays for Future din Viena să țin un discurs.

Acolo am povestit cu încă un coleg ce se întâmplă în România și ce impact au asupra țării noastre firmele austriece care procesează milioane de metri cubi în fiecare an, milioane de arbori din România.

Ulterior a fost o dezbatere de vreo două, trei ore la Universitatea Bochum din Viena, unde împreună cu un coleg am avut o dezbatere cu reprezentanții uneia dintre acele firme austriece, binecunoscute la noi”, a declarat președintele Agent Green, Gabriel Păun, la Digi24.

Protestatarii au ajuns la Ministerul Mediului din Vienna cu mesajul: “SAVE ROMANIAN PRIMARY FORESTS” pentru câ o serie de firme austriece toacă anual milioane de arbori din România și ar trebui responsabilizate. Mulțumim Fridays for Future Vienna 💪🏻💚🌳

Publicată de Agent Green pe Vineri, 29 noiembrie 2019

Noul ministrul al Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a declarat că va face tot ce îi stă în putință pentru a opri tăierile ilegale, acestea reprezentând o problemă stringentă.

„Voi face, ca ministru, tot ce-mi va stă în putință să oprim tăierile ilegale din România, pentru că este o problema stringentă. Am discutat cu colegii directori și cred că cetățenii români așteaptă să fim implicați în a rezolva această problema. Montarea GPS-urilor pe mașinile care vor transporta materialul lemnos este obligatorie.

Vom întări capacitatea de control a gărzilor forestiere, săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire cu cei de la Romsilva, cu directorii de instituții, m-am întâlnit cu reprezentanții ONG-urilor și vom forma grupuri de lucru pe acest subiect”, a scris Alexe, pe pagină sa de Facebook, la câteva zile după ce a preluat Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.