Top 5 statiuni de ski din Austria

Daca esti pasionat de ski, iata un top 5 statiuni de ski din Austria, pe care merita sa le incerci.

0
1658

Austria este una din principalele destinatii ale turistilor din intreaga Europa, atunci cand vine vorba de practicarea sporturilor de iarna. Daca esti pasionat de ski, iata un top 5 statiuni de ski din Austria, pe care merita sa le incerci.

1. Top 5 statiuni de ski din Austria: St. Anton

St. Anton este considerat locul de nastere al schiului modern. In zilele aglomerate ale o capacitate de peste 50.000 de turisti pe ora, iar partiile sunt de multe ori o provocare pentru incepatori. Tot aici, in anul 2001, a avut loc Campionatul Mondial de Schi Alpin.

2. Top 5 statiuni de ski din Austria: Obergurgl

Satul Obsergurgl se afla la cea mai mare altitudine din Austria, iar turistii au acces aici doar in sezonul rece. Zona de schi din Obergurgl acopera doi munti: Festkogel, cu piste predominant pentru experti, dar si cu cateva optiuni pentru intermediari, si Hohe Mut.
De asemenea, 95% din zoa schiabila este acoperita cu zapada artificiala.

3. Top 5 statiuni de ski din Austria: Mayrhofen

Este una din cele mai populare statiuni de ski din Austria, si ofera posibilitati de distractie pentru toata lumea. Aici veti gasi cel mai mare sistem de telechi al Austriei, dar si cea mai abrupta partie din tara – Harakiri.
Dupa ce v-ati distrat pe partie, puteti urca cu teleschiul pana la White Lounge, acolo unde veti gasi un sat de iglu cu bar si locuri de relaxare.

4. Top 5 statiuni de ski din Austria: Hintertuxer Gletscher

Este singura statiune din Austria in care se poate schia tot anul. In timpul verii, sunt disponibili 20 de km de partie pentru turisti.
Cel mai inalt punct al statiunii este la 3.250 metri altitudine, punct in care zapada are 185 cm în prezent.

5. Top 5 statiuni de ski din Austria: Sölden

Este bine de stiut ca Sölden a fost votata drept cea mai buna statiue montana din Austria, iar autoritatile locale s-au implicat in amenajareacorespunzatoare a zonei turistice. Aici, sistemul de transport este foarte bine conectat, partiile sunt amenajate pana la o altitudine de 3.340 de metri, iar tunurile de zapada sunt pornite pentru toate partiile sub altitudinea de 2.000 metri.

sursa: mediafax.ro, imopedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.