Orase cu multi romani din Anglia

Potrivit statisticilor si sondajelor portalului romanesc angliamea.ro, exista cateva orase cu multi romani din Anglia care aduna la un loc adevarate comunitati romanesti.

0
9646

Potrivit statisticilor si sondajelor portalului romanesc angliamea.ro, exista cateva orase cu multi romani din Anglia care aduna la un loc adevarate comunitati romanesti.
Mare parte din aceasta comunitate se stabilieste in partea de nord-vest (36%) si in partea de est (25%). Zonele preferate sunt Harrow, Wembley, Greenford din nordul Londrei si Stratford, Ilford, East Ham din estul Londrei.

Orase cu multi romani din Anglia: Birmingham

Orasul Birmingham este a doua metropola a Marii Britanii. Pe langa industria prospera locala si care se bazeaza pe inginerie, otel si automobile, Birmingham se mai poate lauda si cu cei mai multi copaci si spatii verzi deschise din orice alt oras din Europa.
Romanii care traiesc aici sunt din ce in ce mai multi, iar comunitatea a ajuns sa numere circa 13.000 de persoane, potrivit diasporaro.com.

Orase cu multi romani din Anglia: Liverpool

Liverpool, orasul asociat cu locul in care a luat nastere formatia Beatles, dar si cu fotbalul, aduna, de asemenea, o comunitate mare de romani.
In prezent, numarul romanilor care au venit sa munceasca aici temporar, fie s-au stabilit cu familia, depaseste usor pragul de 10.000 de persoane.

Orase cu multi romani din Anglia: Londra

Londra este capitala Angliei si a Regatului Unit si este totodata principalul punct de atractie pentru multi romani care vin sa munceasca aici.
Potrivit Datele oficiale publicate de Oficiul National de Statistica (ONS), aproape 100.000 de romani traiesc in Londra.
Dintre sectoarele Londrei cei mai mulți români sunt în Newham (est) – 15.000, Brent (nord-vest) – 9.000, Harrow (nord-vest) – 9.000, Barnet (nord) – 8.000, Waltham Forest (est) – 7.000, Barking și Dagenham (est) – 6.000, Haringey (nord) – 6.000, Redbridge (est) – 6.000.

Orase cu multi romani din Anglia

Anglia este cea mai mare si cea mai dens populata tara din Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord. Desi pentru unii, Anglia este sinonim cu Marea Britanie, acest lucru este incorect si a devenit o confuzie des intalnita.
Anglia este situata in parte sudica a Regatului Unit, avand ca vecini Scotia si Tara Galilor.
Peste 130.000 de persoane traiesc in aceasta tara, iar romanii se claseaza pe locul patru la capitolul cetatenie straina, dupa polonezi, indieni si irlandezi, transmite RFI, citand datele ONS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.