Orase europene care trebuie vizitate: Paris, care sunt principalele atractii turistice

Paris, care sunt principalele atractii turistice. Asociat cu imaginea indragostitilor si celebrul Turn Eiffel, Parisul are o vasta bogatie culturala, resimtita la tot pasul

0
2264

Asociat cu imaginea indragostitilor si celebrul Turn Eiffel, Parisul are o vasta bogatie culturala, resimtita la tot pasul. Atmosfera boema a cafenelelor si a stradutelor inguste, muzeele si salile de expozitie, formeaza impreuna o destinatie boema de top. Iata punctele de atractie la care orice turist ar trebui sa ajunga, la prima vizita in capitala Frantei.

Paris, care sunt principalele atractii turistice: Arcul de Triumf

Bucurestenii care s-au obisnuit cu imaginea Arcului de Triumf din zona nordica a Capitalei, vor avea ocazia sa vada acelasi monument, in dimensiuni aproape duble. Cel mai mare arc triumfal din lume a fost ridicat de Napoleon in anul 1806 si masoara aproape 50 de metri inaltime si 45 latime. Monumentul marcheaza victoriile armatei lui Napoleon Bonaparte. Arcul de Triunf se afla la Place Charles de Gaulle-Etoile (intrarea prin pasajul subteran).

Paris, care sunt principalele atractii turistice: Turnul Eiffel

Turnul Eiffel este una din cele mai cunoscute constructii din lume, devenita intre timp, simbol al Parisului. Cu o inaltime de 321 metri, locatia este asaltata de indragostiti, dar si de turistii care isi doresc sa admire privelistea panoramica a Parisului. Pe platformele turnului exista mai multe cafenele, unde turistii se pot relaxa. Fiind vorba de un spatiu limitat, preturile pot fi ceva mai piperate.

Paris, care sunt principalele atractii turistice: Muzeul Luvru

Muzeul Luvru este cel mai mare muzeu din lume. Aici se afla opere faimoase de arta, printre care Mona Lisa, Venus din Milo sau controversata piramida I.M.Pei. Muzeul are o suprafata de aproape 800 m si gazduieste peste 40.000 de opere de arta. Colectiile sunt impartite in 7 departamente: antichitati Egiptene, Asiatice, antichitati si arte Islamice, antichitati Grecesti, Etruscane si Romane; sculpturi, picturi, imprimeuri, desene si obiecte
d’art.

Paris, care sunt principalele atractii turistice: O croaziera Bateau-Mouche pe Sena

In Paris, Bateau-mouche sunt echivalentul gondolelor din Venetia. Daca doriti sa luati o pauza de la agitatia turistica din oras, puteti incerca o plimbare pe apele Senei, de unde puteti admira noi peisaje. Bateau-Mouche se afla la plecarea de la Right Bank, aproape de Pont de
l’Alma.

Paris, care sunt principalele atractii turistice: Muzeul Marmottan Monet
Acest muzeu se lauda cu peste 130 lucrari apartinand lui Claude Monet, dar si cu peste 300 picturi Impresioniste si Postimpresioniste, pastel, acuarela, si sculpturi apartinand lui Gauguin, Degas, Manet, Pissaro, Renoir, Rodin, dar si altii.

Paris, care sunt principalele atractii turistice: Domul Invalizilor din Paris

In 1670, Ludovic al 14-lea, a dat ordin sa se construiasca Domul Invalizilor, un spital militar capabil sa trateze soldatii francezi raniti in razboaiele din Europa. Numele domului este o prescurtare de la “Hôpital des invalides”. Ramasitele celui mai mare geniu militar francez Napoleon (1769-1821) se afla sub Dom ceea ce atrage multi turisti ai Parisului. Pe langa mormantul lui Napoleon (realizat din porfir finlandez rosu avand o baza din granit verde) se afla si mormintele membrilor familiei lui Napoleon (frati, copil), a catorva ofiteri care l-au servit precum si a multor eroi militari francezi.

Paris, care sunt principalele atractii turistice: Basilica Sacre Coeur

Basilica Sacre Coeur este o basilica romano-catolica si un popular obiectiv turistic din Paris. Este inchinata inimii sacre a lui Iisus. Cladirea se afla in cel mai inalt punct din oras.Desi terminata in 1914 nu a fost folosita cu adevarat pana in 1919, dupa terminarea Primului Razboi Mondial. Clopotul este unul dintre cele mai grele din lume si cantareste peste 19 tone. Din varful domului privelistea panoramica este superba si acopera peste 30 de kilometri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.