Cele mai frumoase orase din Danemarca

Intr-un clasament intocmit de Organizatia Natiunilor Unite, Danemarca a fost declarata ca fiind tara cu cei mai fericiti locuitori din lume.

0
2276

Intr-un clasament intocmit de Organizatia Natiunilor Unite, Danemarca a fost declarata ca fiind tara cu cei mai fericiti locuitori din lume. Veniturile ridicate pe cap de locuitor, o viata sanatoasa si activa, dar si drepturile cetatenilor care sunt pe deplin respectate, fac din aceasta tara un loc ideal.
Desi clima este in general rece, linistea si atmosfera pitoreasca a oraselor incarcate cu istorie ii cuceresc pe turisti.
Iata un top cu cele mai frumoase orase din Danemarca:

Cele mai frumoase orase din Danemarca: Copenhaga

Capitala daneza este prima optiune a turistilor care vin pentru prima data in Danemarca.
Copenhaga este situata pe coasta de est a tarii si este cel mai mare oras din Scandinavia. Orasul este cu adevarat fermecator, iar cladirile dateaza inca din secolele 17-18.
Gradinile Tivoli, care se intind pe o suprafata de 81.000 de metri patrati, Palatul Amalienborg – resedinta familiei regale daneze sau statuia „Mica Sirena”, simbolul orasului si inspirata de basmul lui Hans Christian Andersen, sunt cateva din atractiile acestui oras.

Cele mai frumoase orase din Danemarca: Helsingor

Helsingor se afla la aproximativ 45 de km de Copenhaga, fiind cel mai apropiat oras danez de Suedia.
Oras bogat in istorie si colorat, in Helsingor veti gasi o arhitectura bine conservata, dar si multe strazi pietruite.
Turistii pot vizita numeroase castele, muzee, dar si padurile care inconjoara orasul sau plajele curate.

Cele mai frumoase orase din Danemarca: Odense

Odense este al treilea cel mai mare oras din Danemarca si este principalul oras al insulei Funen.
Orasul este unul industrial modern, fiind totodata si locul de nastere al celebrului scriitor de basme Hans Christian Andersen.
La tot pasul, in oras, turistii vor intalni statui si monumente ridicate in cinstea scriitorului danez.
Tot in odense, veti putea admira si Catedrala Saint Canute, una dintre cele mai mari cladiri de acest gen din Danemarca.

Cele mai frumoase orase din Danemarca: Aalborg

Cei care ajung in Aalborg vor gasi atat peisaje pitoresti, o arhitectura renascentista spectaculoasa, dar si numeroase locuri de distractie.
Casa Jens Bang este o cladire cu cinci etaje, construita in 1624 de catre comerciantul Jens Bang si dateaza inca din secolul 18.
Una dintre cele mai populare strazi din oras si cu mare renume in toata tara este Jomfru Ane Grande. Aici, veti gasi cafenele, restaurante, cluburi si baruri. Daca in timpul zilei atmosfera este una relaxanta, aproape de miezul noptii se transforma intr-un adevarat paradis pentru iubitorii vietii de noapte.
Carnavalul Aalborg este organizat in fiecare an si aduna aproximativ 100.000 de turisti.

sursa: infotour.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.