Un român și-a pierdut viața în Italia la locul de muncă

0
512
Neculai Minac FOTO: Foto: Profil public Facebook
Neculai Minac FOTO: Foto: Profil public Facebook

Un muncitor român din Italia și-a pierdut viața la locul de muncă. Neculai Minac, în vârstă de 63 de ani a căzut de la o înălțime de peste 15 metri. Acesta lucra pe un șantier din localitatea Molina di Fiemme, din provincia Trento, potrivit Rotalianul.com.

Românul era rezident în localitatea Fidenza din provincia Parma, dar lucra în mai multe localități italiene, în funcție de lucrările pe care le avea firma de construcții. Potrivit presei locale, românul a ajuns la șantierul din localitatea Castello-Molina di Fiemme, unde se construiește o nouă fabrică de paste făinoase Felicetti, cu doar o zi înainte să aibă loc tragedia.

Neculai Minac a căzut de pe o schelă, iar colegii săi au chemat imediat ambulanța. Doctorii de pe ambulanță au ajuns la concluzia că bărbatul are nevoie de o intervenție complexă și au chemat un elicopter medical pentru a-l transporta la un spital cu resurse specializate.

Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor de a-l menține în viață, românul a decedat înainte de a fi transportat la spital. În locul accidentului au apărut la scurt timp și carabinierii, dar și o echipă de inspectori în muncă de la Unità Operativa di Prevenzione e Sicurezza negli Ambienti di Lavoro pentru a investiga cauzele care au dus la decesul muncitorului.

Potrivit datelor înregistrate de Osservatorio Sicurezza sul Lavoro Vega Engineering, în primele 9 luni ale acestui an, în Italia, au fost înregistrate 780 de decese la locul de muncă. Dintre aceștia, 143 sunt muncitori străini.

Sindicaliștii au declarat că este un număr alarmant de mare de oameni care și-au pierdut viața la locul de muncă și au anunțat că vor mobiliza toți lucrătorii pe care îi reprezintă pentru a organiza o grevă în următoarea perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.