Cine este românul ucis în atentatele din Germania

0
603
FOTO: Facebook/Paun Niculescu via Știrile Pro TV
FOTO: Facebook/Paun Niculescu via Știrile Pro TV

Un tânăr în vârstă de 23 de ani și-a pierdut viața în atentatele din orașul german Hanau, în apropiere de Frankfurt. Acesta era de origine din comuna Singureni, județul Giurgiu și se numește Vili Viorel Păun, potrivit Știrile Pro TV. Potrivit primarului din Singureni, Marian Pătuleanu, tânărul era în Germania de aproximativ 8 ani, alături de părinții săi.

Tânărul tocmai ieșise de la serviciu și a oprit să-și cumpere o băutură răcoritoare, iar când a coborât din mașina ar fi fost împușcat. „Este adevărat, am vorbit cu rudele copilului. Este adevărat, maşina în care se afla era a lui. Este ceva terifiant.

Era tânăr, avea 23 de ani. Stătea în faţa restaurantului, în maşină. Nimeni din România nu a luat legătura cu familia decedatului, nicio autoritate. La momentul actual nu se ştie când va fi adus în ţară, era singur la părinţi”, a declarat Marian Pătuleanu, primarul din Singureni, în direct, la România TV.

Trupul tânărului de 23 de ani din Giurgiu ce a fost ucis în atacul armat de miercuri seara din orașul german Hanau va fi repatriat, costurile urmând să fie acoperite de autoritățile române.

”Din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu repatrierea va fi asigurată prin fondul pentru situații de urgență”, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, vineri dimineață, condoleanțe familiei românului care și-a pierdut viața în atacurile de la Hanau.

„Cu profundă tristeţe am aflat că în urma atacurilor violente de la Hanau, Germania, şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean român. Transmit condoleanţe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare”, a scris Iohannis pe Twitter.

Nouă persoane au fost ucise miercuri seară în două localuri din Hanau, un oraș cu 100.000 de locuitori, care se află în apropiere de Frankfurt. Autorul și mama sau au fost ulterior găsiți morți în locuința lor.

Potrivit Bild, suspectul principal se numește Tobias R. și a lăsat o scrisoare, în care spune că vrea să îi distrugă pe străinii care nu mai pot fi expulzați din Germania. De asemenea, a făcut și o înregistrare video în care vorbește fluent în engleză și spune că în facilități militare americane subterane sunt abuzați și omorâți copii și că acolo are loc „lucrarea diavolului”.

Cele două baruri atacate la Hanau erau frecventate cu precădere de membri ai comuntății kurde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.