Ce salarii au profesorii in Finlanda. Intr-o luna iti iei masina

0
946
Ce salarii au profesorii in Finlanda

Ce salarii au profesorii in Finlanda. Daca in Romania, tinerii nu se prea inghesuie sa devina profesori, in Finlanda, statutul pe care il are un cadru didactic in societate, face ca numarul celor care doresc sa aiba aceasta meserie sa fie foarte mare, concurenta fiind uneori de peste 10 candidati pe un loc.

Salariul unui profesor finlandez este in general mai mic decat salariul mediu pe economie, astfel ca tinerii care doresc sa devina profesori ar putea castiga mult mai mult optand pentru alte meserii, de unde rezulta ca ceea ce primeaza este motivatia intrinseca, placerea de a educa.

Ce salarii au profesorii in Finlanda

In Finlanda, educatia este inteleasa dintr-o perspectiva mai larga: nu inseamna doar predare, ca in Europa, ci si dezvoltarea armonioasa a elevului, cu accent deopotriva pe activitati precum arta, muzica, sport, dar si pe formarea de deprinderi precum lucrul in echipa, gandire critica, studiu individual, comunicare.

Cele mai bune locuri de a lucrarilor sunt: Helsinki (capitală), Espoo, Tampere, Vantaa, Turku, Oulu, Lahti. Salariul mediu brut în Finlanda, la nivelul anului 2015, calculat pentru muncă depusă cu normă întreagă este de 2, 963 EUR, dar sunt si cazuri cand un profesor poate să ajungă să aibă salariul între 3500 şi 5000 de €.

În mod obişnuit programul de lucru este de 8 ore/zi, respectiv 40 ore/săptămână. Pentru o perioadă de 2 săptămâni nu trebuie să fie efectuate mai mult de 80 ore de lucru, iar pentru 3 săptămâni nu trebuie depăşite 120 ore de lucru. Programul de lucru săptămânal poate fi flexibil, în aşa fel încât să nu se depăşească 40 de ore lucrate în total.

Ce salarii au profesorii in Finlanda

Orele de muncă efectuate în afara orelor de program de lucru sunt considerate ore suplimentare. Plata orelor suplimentare este realizată astfel: primele 2 ore suplimentare lucrate într-o zi se plătesc cu 50% mai mult, în timp ce restul orelor suplimentare sunt recompensate cu 100% mai mult raportat la salariu. Primele 12 ore de muncă suplimentară prestate într-o perioadă de 2 săptămâni precum şi primele 18 ore de de muncă suplimentară prestate într-o perioadă de 3 săptămâni sunt plătite cu 50% mai mult raportat la salariu.

Salariul pentru slujbă: Profesor de fizică Finlanda – USD 3008
Salariul mediu Finlanda – USD 2486
Experiență de lucru impact asupra salariilor:
Nivel experimentat: + 25%
Nivel de medie: + 17%
Nivel de intrare: – 10%

Beneficiile angajaţilor

Plan de pensie: Da
Asigurări Medicale: Da
Cursuri de pregatire (Intern si extern): De obicei da
Planul de carieră: De obicei nu

Cerințe tipice de locuri de muncă

Nivel de educatie: Facultate
Cunoştinţe calculator (informatice): Necesar
Perioada de probă: De obicei nu
Cunoașterea limbii străine: Necesar
Permis de conducere: Nu este necesar
Experiență de lucru: Impact asupra salariului – Mediu

 

Timpul de lucru și concediul plătit

Saptamana de lucru: Luni – vineri
Ore de lucru pe săptămână: 38
Ore suplimentare: De obicei nu
Zile de vacanta plătite: 20
Sărbătorile legale plătite: 11
Pauza de masa: De obicei da
Durata pauzelor de prânz: 30 de minute
Program de lucru flexibil: De obicei nu

Aici gasesti GHIDUL LUCRĂTORULUI ROMÂN ÎN REPUBLICA FINLANDA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.