Români exploatați la o fermă din Catania. Doi frați au fost arestați de carabinieri

0
474
FOTO: NewSicilia/Youtube.com
FOTO: NewSicilia/Youtube.com

Carabinierii departamentului de Muncă din Catania au arestat doi frați italieni în sudul peninsulei care exploatau, într-o fermă pe care o dețineau, muncitori de origine română, marocană și tunisiană.

Potrivit presei din Italia, ancheta autorităților a început după ce doi muncitori români au depus o plângere la carabinieri. Cei doi frați din Catania, în vârstă de 49 și 40 de ani, sunt urmăriți de mai multe luni. Potrivit anchetatorilor, frații au angajat 8 persoane pe care le-au exploatat.

Muncitorii erau plătiți cu 25 de euro pe zi, o plată mult mai mică față de cea prevăzută de legislația în vigoare, care spune că astfel de lucrări se remunerează cu aproximativ 64 de euro pe zi.

Însă nu doar banii au fost problema. Muncitorii erau forțați să lucreze de dimineața devreme până seara, fără să aibă concediu, zile libere săptămânale și nici nu li se plăteau orele suplimentare sau taxe la stat.

Anchetatorii au stabilit că aceștia au aplicat astfel de practici din anul 2015 și cu alți muncitori.

Nu e primul caz de acest gen. La jumătate lunii noiembrie, autoritățile din Italia au descoperit mai mulți oameni exploatați în trei ferme agricole italiene din localitățile Matelica, Penna San Giovanni și Montemonaco, din provincia Macerata.

Potrivit Corriere Adriatico, administratorii fermelor nu plăteau contribuții la stat pentru 9 muncitori străini, cei mai mulți români. Muncitorii nu primeau nici măcar minimul prevăzut de lege și nu beneficiau de nicio zi liberă.

Ancheta a pornit de la o sesizare făcută de unii muncitori români exploatați. Cei mai mulți erau ciobani și nu aveau contract de muncă și lucrau de dimineață până noaptea târziu. De asemenea, autoritățile au descoperit că aveau condiții de lucru degradante. Programul începea de la 6:30 și se încheia la 22:00, iar pentru o zi luau aproximativ 2,5 euro pe oră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.