Romanii din Germania au iesit la protest. Au stat in frig si ninsoare in fata Consulatului Romaniei

Solidari cu cei din tara, romanii din Germania au iesit la protest, sambata seara. Zeci de romani au protestat pe ninsoare in fata consulatului Romaniei de la Munchen.

0
1251

Solidari cu cei din tara, romanii din Germania au iesit la protest, sambata seara. Zeci de romani au protestat pe ninsoare in fata consulatului Romaniei de la Munchen.
O mobilizare asemanatoare a avut loc si in orasele Berlin, Düsseldorf, Stuttgart, Osnabrück si Würzburg.

Romanii din Germania au iesit la protest in acelasi timp cu cei din tara. Acestia au protestat impotriva legilor justitiei, a codurilor penale si fiscale, dar si a instabilitatii economice din Romania, potrivit ziarulromanesc.de.
Romanii din Germania au iesit la protest, in strada, sub sloganul „Toti pentru justitie, toti pentru Romania”. Romanii din diaspora s-au strans in numar mare cu pancarte peste drum de Consulatul Romaniei la Munchen.
In ciuda vremii urate de afara, majoritatea au rezistat pana la ora 21.00, ora pana la care a fost autorizat protestul.
Protestul a fost organizat de Gabriela Gassner, o romanca plecata de 26 de ani din Romania.
„Vrem ca glasul nostru sa fie auzit si sa se tina cont de el. Sa lase justitia sa fie justitie, sa avem un invatamant performant si spitalele moderne cu servicii de calitate“, transmite Gabriela, care a participat si la alte proteste la München, tot in fata consulatului.
Printre mesajele aflate pe pancarte s-au numarat: „PSD – ALDE: Jos mainile de pe Romania!”, „#rezist pentru Romania“, „Toti pentru justitie”, „Hilfe” (Ajutor!)

„Popor roman, ridica fruntea! Nu ti-ai ales politicienii ca sa iti fie stapani, ci ca sa te slujeasca. Daca nu le convine, nu au decat sa-si schimbe meseria. Nu tu trebuie sa tremuri de frica lor, ci ei de-a ta“, este mesajul unei alte romance stabilita la Munchen. Ea a venit insotita de sotul ei, dar si de tricolorul romanesc. Proteste similare au fost anuntate si in alte orase ale Germaniei: Berlin, Düsseldorf, Stuttgart, Osnabrück, Würzburg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.