Doua romance din Italia se vor casatori. Liliana si Ramona se iubesc si vor face nunta in Sardinia

Doua romance din Italia se vor casatori, in cursul acestui an, si vor deveni primul cuplu gay din Sardinia cu o relatie oficializata.

0
2489

Doua romance din Italia se vor casatori, in cursul acestui an, si vor deveni primul cuplu gay din Sardinia cu o relatie oficializata.
Liliana Craciun(50) si Ramona Dinescu(42) formeaza un cuplu de mai bine de un deceniu. Originare din Braila, respectiv, Bistrita, cele doua au lasat Romania pentru Italia si au venit aici sa munceasca, informeaza rotalianul.com.
Acesta va fi primul cuplu de femei gay care se va bucura de o casatorie civila in Nuoro, Sardegna, iar primarul Andrea Soddu va oficial personal ceremonia.

„Suntem foarte bucuroase ca puteam, in sfarsit, sa facem acest pas. Suntem impruna de cinciprezece ani. Am asteptat mult timp aceasta lege care permite casatoria cuplurilor homosexuale si, in sfarsit, iata-ne aici. Eu, in luna iulie, m-am intors acasa si am facut toate actele, lipsesc doar documentele Ramonei”, a povestit publicatiei Liliana, care lucreaza in Italia ca badanta si are grija de o batrana de 91 de ani.

Cele doua romance din Italia se vor casatori imediat ce vor face rost de toate documentele necesare, astfel incat, oficializarea relatiei sa poata fi facuta legal.
Povestea celor doua femei a luat nastere in Romania, atunci cand s-au cunoscut, iar apoi, Ramona a fost cea care a ales sa emigreze in Italia. Dupa ce a inceput sa lucreze ca asistenta medicala, ea a chemat-o si pe Liliana.
Au reusit sa se acomodeze atat de bine in Nuoro, Sardegna, incat considera acest loc ca fiind cea de-a doua lor casa.
„Aici, in Nuoro, am gasit multi prieteni. Orasul asta a devenit a doua mea casa si aici am decis sa ne casatorim”, a spus Ramona.

„In tara mea, din pacate, nu exista inca nicio legislatie care sa permita casatoriile homosexuale. Sper ca si acolo se vor decide sa faca acest pas spre civilizatie cat mai curand posibil”, a completat Liliana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.